Plooien blijken gladgestreken tussen ‘Open & Liberaal’ en ‘Centrumlijst voor Haaltert’…

Na tien jaar naast elkaar te lopen, hebben ‘Open en Liberaal’ en ‘Centrumlijst voor Haaltert’ vandaag besloten om de komende jaren terug via dezelfde deur naar binnen of buiten te komen onder de nieuwe naam ‘Samen Liberaal’. Wij willen het verleden laten rusten zeggen Gina Verbestel en Peter De smet. Onder de gloednieuwe naam “Samen Liberaal” worden de partijen “Open & Liberaal” en “Centrumlijst voor Haaltert” opnieuw één grote liberale partij. Dit met als doel een sterkere vertegenwoordiger te kunnen zijn voor de maar liefst 29.5% kiezers dewelke in 2018 hun stem uitbrachten voor de lijsten van Gina Verbestel en Peter De Smet. Na de lokale verkiezingen van 2018 werd er zowel bij “Open & Liberaal” als bij “Centrumlijst voor Haaltert” de tijd genomen om te bezinnen en te herbronnen. Hieruit ontstonden verkennende gesprekken tussen beiden, gevolgd door een enthousiaste klik. Deze klik werd doorheen het afgelopen jaar rustig uitgewerkt en resulteert vandaag in de geboorte van de partij “Samen Liberaal”

Als lokale afdeling van Open-VLD, wil “Samen Liberaal” zich vooral enten op de lokale werkpunten en problematiek binnen de gemeente Groot-Haaltert, en dit met een frisse en open geest. Door met open vizier naar de verschillende uitdagingen te gaan kijken binnen onze gemeente, zullen we in staat zijn om out-of-the-box te denken en met degelijke en onderbouwde oplossingen aan te komen.

Gezien het turbulente verleden dat beide partijen deelden, werd er dan ook besloten om het verleden te laten rusten, een blanco blad te nemen en de hele politieke missie opnieuw samen uit te werken. Het nieuwe logo dat hoort bij deze vernieuwde partij geeft ook meteen weer waarvoor deze partij zal staan: Alle kennis en ervaring onder één dak (^), om zo ALLE mensen met een vrij gedachtengoed, hoe intens of gematigd dan ook (cfr. De cirkels binnen het logo) te kunnen vertegenwoordigen binnen het dagdagelijkse bestuur van onze gemeente.

Samen Liberaal zal in de komende maanden volop verder werken aan het lokale partijprogramma, de nieuwe visie en missie, alsook met hernieuwde energie en enthousiasme blijven oppositie voeren in functie van welzijn van alle inwoners van de gemeente Groot-Haaltert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *