Plannen voor de heraanleg van de Kloosterstraat zijn er…

De wegenwerken in de Kloosterstraat in Mere gaan half April 2023 van start. De riolering wordt er vernieuwd en ontdubbeld. De straat wordt volledig heraangelegd. Voorafgaand aan de wegenwerken in de Kloosterstraat voeren nutsmaatschappijen werken uit in de Bergstraat, Vijverstraat, Patronaatstraat en Meredorp. Deze nutswerken starten op dinsdag 31 januari 2023 en gebeuren gefaseerd. Er zal gewerkt worden in 6 fases. Tijdens een eerste fase zullen de nutsleidingen in de Bergstraat aangepast worden. De verkeerssituatie blijft onveranderd, maar er kan wel hinder ontstaan door de werken.

Fase2-Aanpassing nutsleidingen in Vijverstraat: Tijdens de werken wordt de Vijverstraat tussen de Kloosterstraat en de Bergstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. In de Bergstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd.

Fase3-Aanpassing nutsleidingen in Patronaatstraat en Meredorp: Tijdens de werken wordt zowel Meredorp als de Patronaatstraat volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. De Bergstraat en de Vijverstraat blijven dan toegankelijk. In de Sint-Bavoweg wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd tot aan de sporthal. De Nieuwstraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De Nieuwstraat verlaten gebeurt via de Kleine Steenstraat of de Kerkveldstraat. Meredorp bereiken zal kunnen via Sint-Bavoweg . Parkeren moet op de parking aan de sporthal. Vandaar kan je te voet naar de kerk of via de doorsteek naast de sporthal naar de school stappen.

Fase4-Aanpassing nutsleidingen in Kloosterstraat: Starten na het krokusverlof.

Fase5-Wegenwerken in Kloosterstraat tussen Vijverstraat en Beneden Groendal. Info volgt later.

Fase6-Wegenwerken in Kloosterstraat tussen Beneden Groendal en Boven Groendal. Info volgt later. U vraagt zich ook waarschijnlijk af waarom deze wegenwerken nu moeten plaatsvinden, gelijklopend met de werken aan twee bruggen over de E40. “Omdat we de duur van alle werken zo kort mogelijk willen houden en de hinder voor alle inwoners zo veel mogelijk willen beperken! Er is nu immers geen doorgaand verkeer. De uitvoering en fasering van de wegenwerken in de Kloosterstraat zullen op een infovergadering in maart 2023 worden toegelicht aan de bewoners,” zegt Marleen Lambrecht als Schepen van Openbare Werken in Erpe-Mere.

(Foto: Google)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *