Plannen met Pastorie en pleinen in Nieuwerkerken blijven uit…

Ann Van de Steen en Marly d’ Hooghe (LijstA) uiten hun bezorgdheid omtrent de toekomst van de pastorie en de sportpleinen in Nieuwerkerken. Ligt de oorzaak van deze stilstand in Reetveerdegem vragen zij zich af. De oude pastorie van Nieuwerkerken zou omgebouwd worden tot een multidisciplinair therapiecentrum voor jongeren met autisme. Ook het verenigingsleven van Nieuwerkerken zou kunnen genieten van de tuin en het pand. Mooie vooruitzichten die werden voorgesteld op de gemeenteraad in 2018 en groen licht verkregen voor de renovatie. Het onderzoek hieromtrent gemaakt in 2012 en gepubliceerd in 2016, startte de lijdensweg van dit project. In 2018 werd de invulling van het pand toegewezen aan VZW Interno met de belofte van een grondige renovatie.

Ann Van de Steen (fractieleider LijstA): “Dit prachtige project wordt nu reeds meer dan twee jaar aan het lijntje gehouden. Het eens zo mooie idee om mensen te helpen weegt ondertussen als lood op de schouders van deze goedhartige initiatiefnemers. Kan het stadsbestuur nog verantwoorden waarom de stroomvertraging ondertussen in stilstaand water is veranderd? En kan er eindelijk licht aan het einde van de tunnel komen zodat deze parel uit Nieuwerkerken niet aan de verkorting ten onder gaat?”

Ook op sportief vlak krijgt Nieuwerkerken de bal niet aan de voeten. “De verloederde velden van hockey club Patria Aalst en voetbalclub KVC Eendracht Nieuwerkerken blijven bruin liggen. De oude kantine zou plaats ruimen voor een nagelnieuwe infrastructuur. Hiervoor werd het bestek laatstleden terug ingetrokken en worden de plannen opnieuw op de lange baan geschoven. De vraag of de schepen de termijn voor de verkregen subsidies zal behalen begint stilaan een thriller te worden voor de sportliefhebbers.” Verduidelijkt Marly d’Hooghe (LijstA). De bestuursleden bij de politieke partij LijstA stellen zich de vraag of Nieuwerkerken mag meegaan met haar tijd, of veranderen we liever de naam naar het alterego?

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *