Peter Verlinden ‘Van Leopold II tot Kabila en wat nu?’…

Neos Sint-Lievens-Houtem start zijn nieuwe werkjaar met een eerste voordracht.  En we doen dat met een spreker waarvan de naam bij iedereen een belletje zal doen rinkelen.
Peter Verlinden is eerst en vooral VRT-journalist, gespecialiseerd in het ruime buitenland en dan vooral in Centraal-Afrika.  Maar hij schrijft ook, geeft lezingen, modereert debatten, begeleidt reizen in Afrika, de Arabische wereld en Québec. Hij is docent aan de Universiteit van Leuven en verschillende hogescholen. Het onderwerp ‘Van Leopold II tot Kabila en wat nu?’, geeft een overzicht van de geschiedenis van Congo. Onze oud-kolonie roept heel wat emoties op. Denk maar de aan de recente discussie rond de opening van het museum in Tervuren en de discussie over Zwarte Piet. We hebben een droevig beeld over Congo: corruptie, verloedering van de infrastructuur, verkrachting, paramilitaire bendes, verkiezingen waarvan het resultaat niet gerespecteerd wordt. Maar Congo is ook het land met een diverse natuur en met onvoorstelbare reserves aan grondstoffen waar vele naties een oog laten op vallen. Hoe kan zo een reusachtig land bestuurd worden en welke invloeden spelen er hierbij.

De voordracht gaat door op dinsdag 10 september 2019 om 14.00 uur – ontvangst met koffie en gebak vanaf 13.30 uur. Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter). Op deze voordracht is iedereen welkom.  Leden betalen 9 euro, niet-leden 12 euro.  Betalen kan ter plaatse.

Het volledige programma 2019-2020, en de details van de activiteiten, zij te bekijken op onze website www.neosvzw.be/sintlievenshoutem.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *