Peter Van De Velde en Jan Schepens verkennen Aalst…

Studio 100 maakte vandaag bekend dat Jan Schepens, naast zijn rol als broer Pieter Daens, ook de understudy wordt van de titelrol in de gelijknamige musical. Eerder was al bekend dat Peter Van De Velde de hoofdrol in deze nieuwe 2.0-versie van de musical op zich zal nemen. Jan Schepens heeft al heel wat producties op zijn palmares staan. Zo speelde hij de rol van het Beest in Disney’s Beauty and the Beast en had hij hoofdrollen in musicals als Mamma Mia, Evita, Rubens, Ben X, enz. Om zich klaar te stomen voor hun rol in de musical Daens gingen hoofdrolspelers Peter Van De Velde en Jan Schepens deze ochtend op ontdekkingstocht door het historische centrum van Aalst. Ze wandelden er letterlijk in de voetsporen van priester Daens. Onder begeleiding van een deskundige gids kwamen ze tal van anekdotes en verhalen te weten uit het leven van Daens.

Daarnaast maakt Studio 100 vandaag ook het volledige ensemble bekend. Eerder waren de namen van de hoofdcast al vrijgegeven maar nu zijn daar ook de namen van het ensemble aan toe gevoegd. En ook in het ensemble werd de rode draad van talent doorgetrokken.
Gert Verhulst, bezieler: “Ik ben bijzonder tevreden dat we naast een geweldige hoofdcast nu ook over ijzersterke namen in het ensemble beschikken om verder invulling te geven aan het ontroerende en meeslepende verhaal van Daens.”

Ensemble Daens bestaat uit: Annelies Boel, Pieter Casteleyn, Charline Catrysse, Martijn  Claes, Steven Colombeen, Christophe Degelin, Nordin De Moor, Ellen Dilles, Joris De Beul, Line Ellegiers, Jozefien Grossen, Pauline Joris, Dorian Liveyns, Liesbeth Roose, Tim Saey, Chris Schep, Wout Sels, Laura Seys, Jurgen Stein, Tim Stuart, Sven Tummeleer, Liv Van Aelst, Wim Van den Driessche, Dirk Van Vaerenbergh, Hilde Van Wesepoel, en Maja Van Honsté.

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse. Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd. Die man is priester Adolf Daens. Daens zal vanaf 22 februari afwisselend met spektakel-musical 40-45 te zien zijn in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

(Bron en Foto: Studio 100)

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *