Personeel en bezoekers tijdens ‘Dag van de Zorg’ in Lakendal…

Er was veel volk en sfeer op zondag 19 maart in het woonzorgcentrum Lakendal in het centrum van Aalst, op een boogscheut van het ‘klein parksken’) tijdens de dag van de zorg. De burgemeester van Aalst opende ’s morgens een nieuwe rolstoelvriendelijke wandelzoektocht en loofde de initiatienemers. “het is belangrijk dat onze senioren gestimuleerd worden om zoveel mogelijk naar buiten te komen om te genieten van de buitenlucht en al dat moois in onze stad.” Burgemeester D’haese en mevrouw de schepen De Meerleer namen hun tijd om samen met heel wat aanwezigen de wandelzoektocht in te wandelen. Vanaf nu kan iedereen -dagelijks- deelnemen aan deze wandelzoektocht met vertrekpunt aan het onthaal van Lakendal en eindpunt in de cafetaria (open van 14.00 tot 17.00 uur) met een lekker tasje koffie of thee als beloning.

Het optreden van de gekende zanger ‘De Foef’ in een bomvolle cafetaria en feesttent bracht heel veel sfeer en zorgde voor een leuke ambiance. Ruim 200 mensen brachten een bezoek aan Lakendal en maakten kennis met het Lakendalteam en ook met de publiekslieveling, Robke, de zorg-zeehond-robot. Er werd niet alleen genoten van de muziek, maar ook van de frieten met lekker stoofvlees, de verse warme wafels, het fietsen op de duofietsen, het snoezelen in de badkamer en het wandelen op de mooie groene site. Lakendal toonde ook met fierheid het gebruik van de aangepaste hulpmiddelen die in de zorg worden ingezet: de verschillende tilliften en de aangepaste rolstoelen. Wie dat wou kon met het ouderdomssimulatiepak ook in de huid kruipen van een bewoner.

WZC Lakendal wil in de toekomst ook meer een rol gaan spelen voor alle senioren in de buurt. Zo leveren zij ook verse maaltijden aan huis, zelfs tot in de keuken als dat gevraagd wordt. Maar senioren mogen ook elke dag komen eten in het gezellige restaurant en wie dat wenst mag ook deelnemen aan de activiteiten. Tijdens deze dag van de zorg toonden de vele trotse medewerkers dat Lakendal heel wat te bieden heeft. “We zagen vooral vele blije en tevreden gezichten,” verteld ons Patrick.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *