Pak renners voor 77ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé…

Gisteren werd ter hoogte van de Onderwijslaan in Ninove de start en aankomst gegeven voor de 77ste Grote Prijs Beeckman-De Caluwé. Er sterk deelnemersveld dat bestond uit 146 renners, die verdeeld over 13 ronden 166 km aflegden over de Ninoofse wegen. Na de start in Ninove liep het parcours door Meerbeke, Denderwindeke en Pollare, en terug naar de Onderwijslaan in Ninove. Rond de klok van 17.30 uur arriveerden de eerste renners aan de aankomstlijn. Als eerste kwam Dries De Bondt (Corendon -Circus) aan, in een tijd van 3u27’05. Op de tweede plaats eindigde Michael Freiberg van de (Pro Race Sunshine Coast) ploeg aan, en op drie eindigde Samuel Leroux van (Roubaix – Lille Metropole).

De winnaars werden door Henri Evenepoel, schepen van Sport Marc Torrekens, en burgemeester Tania De Jonge in de bloemetjes gezet. Er werd ook nog aan alle drie de podium beklimmers een fles bier overhandigt. Volgens Pascal Carael, de voorzitter van de Koninklijke Denderclub Ninove kunnen we weer spreken van een succes. Alle renners uit de streek waren present. “Dat is nog maar eens een teken dat de renners graag meerijden in deze Grote prijs Beeckman-De Caluwé, zegt Carael. Deze koers bouwde met de jaren aan een goede reputatie, en dat werpt zijn vruchten af. Voor volgend jaar gaan we op zoek naar enkele grote sponsors, zodat we terug een boekje kunnen uitbrengen.”

Bekijk ook de reportage op Persregio dender YouTube-kanaal, en de live beelden op Facebook https://www.facebook.com/persregiodender/videos/335120747367411/?epa=SEARCH_BOX. Abonneer je op ons YouTube-kanaal, zo ben je altijd als eerste mee.