Padstappers organiseren Sinterklaastocht…

Op zondag 27 november eerstkomende organiseren vzw De Padstappers hun Sinterklaastocht met start in De Doos op het Prvinciaal domein De Gavers in de Onkerzelestraat 280 te Onkerzele Geraardsbergen. Dat kinderen bij De Padstappers een voorkeursbehandeling krijgen, weten de trouwe leden en wandelaars maar al te goed. Ook in deze financieel moeilijke tijden, blijven we de jongere wandelaars graag verwennen. Sinterklaas, wie anders, mag daarbij niet ontbreken. Hij meldt ons dat zijn reispapieren in orde zijn en de bootreis naar België in volle voorbereiding is. Wij ontvangen hem dan ook graag op onze tocht om onze jonge leden en de jonge wandelaars in het algemeen te begroeten. Hij noteerde in zijn gulden boek een bezoek van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens dit bezoek zal hij graag cadeautjes, snoep en ander lekkers uitdelen, voor zover er geen stoute kinderen zijn. Daar bovenop stippelden we ook een kinderzoektocht uit, waaraan de kinderen een leuke attentie kunnen verdienen.

Door omstandigheden buiten onze wil (wegvallen rustpost De Speeldoos) hebben we de omlopen van de tocht moeten wijzigen. Onze parcoursbouwer liet het evenwel niet aan zijn hart komen en schotelt ons, zoals verwacht, een even mooie en afwisselende aanpassing aan het parcours voor. Meer nog, er werd voor gezorgd dat we voor het eerst door een nieuw stukje natuurgebied kunnen: de Gemene Meers, een door Natuurpunt pas aangekochte weide. Alle afstanden vanaf 10 km gaan erdoor. Alle natuurwaardevolle gebieden en natuurreservaten blijven, maar de Oudenbergbeklimming (oef), het Karkoolbos en het Raspaillebos vallen weg. In de plaats meer open velden, weiden en landerijen met weidse panorama’s erin.

Alle afstanden trekken in meer of mindere mate door bossen of natuurwaardevolle gebieden, zoals daar zijn, het recreatiedomein rond de 20 ha grote waterplas zelf, het tegen de Bosberg aanleunende Karkoolbos (10, 16, 22, 26 en 32 km), het tussen de valleien van de Dender en de Mark geprangde Raspaillebos (32 km), de natuurreservaten Boelaremeersen (12, 16, 22, 26 en 32 km) en Moenebroek (22, 26 en 32 km), de flanken van de Oudenberg (26 en 32 km) en het vernieuwde Abdijpark (32 km).

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *