Padstappers organiseren hun jaarlijkse ‘Sinterklaastocht’…

Wanneer de Sint terug in het land is, dan maakt hij er een gewoonte van om eens langs te gaan bij de Padstappers. Dat doet hij niet zozeer omdat we braaf zijn (alhoewel), maar wel omdat we altijd onze uiterste best doen om wandelliefhebbers een mooie beleving te bezorgen. We verwachten de kindervriend op zondag 26 november om 14.00 uur in de startzaal en hij zal daar ruim 2 uur de tijd nemen om alle kleine en grote kinderen te ontvangen die aan de wandeling hebben deelgenomen. Vermits het voor de kinderen een toch iets wat speciale wandeling is, zorgen we natuurlijk ook voor de gebruikelijke kinderzoektocht met mooie beloning.

Het recreatiedomein De Gavers in Onkerzele is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijk wandeltochtje. In de onmiddellijke omgeving van het domein liggen enkele mooie natuurgebieden, die zeker niet mogen ontbreken om van de voorgestelde tochten ontspannende wandelingen te maken door rustige, stressloze omgevingen.

Alles speelt zich af in de vlakte van de Dendervallei, waarin we in Schendelbeke en in Idegem twee extra rustposten hebben uitgebouwd. De wandelaars kunnen er, net als in de startzaal, bekomen en zich te goed doen aan een ruim assortiment koude en warme dranken, al dan niet met een broodje of een mattentaart.  In de startzaal voorzien we bovendien snacks zoals onze vermaarde croques, worsten en hamburgers. De rustposten worden door de wandelaars naargelang de afstand één of meerdere keren benut. Op weg naar, tussen of vanuit deze plaatsen wordt gestapt langs de vijver van de Gavers, de natuurgebieden Boelaremeers, Moenebroek en Nuchten, langs de meanderende Dender en door de velden aan het Raspaillebos. Onderweg ook nog te bezien: jeugdherberg ’t Schipken met de smalle oude brug over de Dender, de kapel van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in Schendelbeke (12, 16, 22, 26 en 32 km), het Oorlogsmonument WW II HALIFAX (22, 26 en 32 km),  het Natuur-educatief centrum de Helix (26 en 32 km) en de Kapel van de Ommegang in Onkerzele (32km). Alle info op www.padstappers.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *