P.V.D.A. voerde actie rond meer verkeersveiligheid in verschillende Aalsterse straten…

Gisteren voerden enkele P.V.D.A. militanten Aalst en enkele bewoners van de Borluutstraat, de Violettestraat, de Gasthuisstraat en Hertshage, actie voor meer verkeersveiligheid. De actievoerders hielden symbolisch een stopbord omhoog aan het kruispunt van deze vier straten. De boodschap was duidelijk, stop de verkeersonveiligheid. “Wij zijn de gevaarlijke situatie beu”, zegt Anja De Neef, die in de Borluutstraat woont en er een crêche heeft. “Al het verkeer moet over het kruispunt van vier straten. Auto’s en zwaar verkeer, maar ook fietsers en voetgangers, kinderen die naar school moeten, ouders die hun kinderen in de crêche komen afzetten of bezoekers van De Brug. Voor voetgangers is er maar één zebrapad. Hoe kun je nu veilig oversteken op zo’n kruispunt”, vraagt Anja zich af.

Anja trok aan de alarmbel en contacteerde de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid. “Wij zagen ter plekke de onveilige verkeerssituatie”, zegt Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst. “Het stadsbestuur beloofde meer verkeersveiligheid met het circulatieplan, maar de veiligheid is niet verbeterd. Enkel de circulatie van het verkeer veranderde. Zet stopborden voor het verkeer dat van Hertshage, de Violettestraat en de Gasthuisstraat komt en leg zebrapaden aan.”

De verkeersonveiligheid is duidelijk zichtbaar in de straten. “De Borluutstraat, Violettestraat, Gasthuisstraat en Hertshage zijn smalle straten. Toch zien we hier vaak zwaar vrachtverkeer rijden. Dat kan toch gewoon niet? Deze straten zijn daar helemaal niet voor geschikt. Er moet een verbod op zwaar verkeer komen. Bovendien respecteren veel automobilisten de zone 30 niet. De zone 30 staat ook niet aangegeven in de straten, dus niet iedereen is ervan op de hoogte”, klaagt Anja. “Zowel het zwaar verkeer als automobilisten die de snelheidsregels niet respecteren, zorgen voor schade aan geparkeerde wagens. Mijn eigen wagen werd recent nog beschadigd. Herstellingen zijn niet gratis”, aldus Anja.

De P.V.D.A. neemt het parkeerbeleid van de stad op de korrel. “Parkeren op rechteroever is nu nog gratis, maar vanaf 1 januari moet je daarvoor betalen. Daar staat echter niets tegenover. Het gemeenteraadsbesluit stelt dat parkeren op eigen risico gebeurt. De stad kan niet aansprakelijk worden gesteld”, zegt Van Ransbeeck. “Het parkeerbeleid verzekert inwoners niet tegen schade, het verzekert enkel de winst van Optimal Parking Control. Vorig jaar keerde dat privébedrijf nog 800.000 euro dividend uit. Aalstenaars hebben al genoeg geld geparkeerd bij de privé. Wij zien de betaalpalen en hoge tarieven liefst gewoon verdwijnen”, besluit Van Ransbeeck.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *