Oversteekplaatsen zonder zebrapaden, het kan in Atom…

In de Haaltertse deelgemeente Denderhoutem zijn eind vorig jaar een heel pak straten die al jaren in slechte staat waren, voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Dit was ook het geval voor het kruispunt ter hoogte van de Borrekent met de Molenstraat, en de Schoolstraat. Hier werden de asfalteringswerken reeds uitgevoerd op 4 december 2019. Tot op heden zijn de zebrapaden en wegmarkeringen nog altijd niet aangebracht. Men heeft er zelf bij verschillende Driekoningengroepen over gezongen tijdens de laatste vieringen. Maar wie is aansprakelijk als je op deze plekken omver gereden wordt?

Eind vorige week werd een voetganger ter hoogte van de Borrekent omvergereden door een bestuurder die uit de Molenstraat kwam. De voetganger die gewend was om op het zebrapad over te steken, stak op diezelfde plaats de straat over en werd gegrepen. De betrokkene zal hierdoor minsten voor een week werkonbekwaam zijn. De chauffeur pleegde daarbij nog eens vluchtmisdrijf. en wat doe je in zo’n geval.

De voetganger deed beroep op de lokale politie van Haaltert om een proces verbaal te laten opstellen tegen onbekenden. Vraag is nu wel wie moet opdraaien voor de kosten. Er werd een mailtje gedaan naar het gemeentebestuur, maar daar werd niet op gereageerd. Alleen heeft men woensdag vanuit de gemeente Haaltert borden komen plaatsen, die er moeten voor zorgen dat er morgen vrijdag niet mag geparkeerd worden. De betrokkene van het ongeval kreeg geen antwoord, enkel de gemeenteraadsleden werden door het Diensthoofd van Openbare Werken op de hoogte gebracht. Later deze week liet Veerle Baeyens via de sociale media weten dat de borden die werden geplaatst inderdaad voor de belijning werden geplaatst. Laatstgenoemde zou door het griepvirus afwezig geweest zijn.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *