OverKop-huis in Aalst voorgesteld aan leden van de pers…

Vandaag werd het OverKop-huis in Aalst voorgesteld aan de pers. Jongeren tot 25 jaar kunnen er gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Een OverKop-huis is een toegankelijke en centrale ontmoetingsplek waar vrije tijd en hulpverlening met elkaar verbonden worden. Concreet kunnen jongeren er gratis en op basis van vrije inloop terecht en binnen een ongedwongen sfeer in gesprek gaan over hun welbevinden, vragen en zorgen. Als jongeren gespecialiseerde hulp of begeleiding nodig hebben wordt ingezet op coaching en doorverwijzing. Zo vinden ze makkelijker de weg naar de juiste hulp.

Het OverKop-huis in Aalst komt tot stand dankzij de ondersteuning van Agentschap Opgroeien en in samenwerking met CAW Oost-Vlaanderen vzw, LEJO vzw en tal van andere partners én natuurlijk jongeren zelf! Het huis zal open zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 tot 14.00 uur, op woensdag van 12.00 tot 15.00 uur, en op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur op Graanmarkt 3, Aalst.

Schepen Beulens (onafhankelijk) bevoegd voor Jeugd is uitermate tevreden met de opening van het OverKop-huis aanstaande vrijdag: “Het OverKop-huis is een plek voor jongeren, een eigen vertrouwde omgeving waar ze een luisterend oor vinden. De medewerkers van het huis werken op maat van de leefwereld van jongeren. Zo kunnen ze een vertrouwensband scheppen en durven jongeren zich kwetsbaar opstellen om waar nodig professionele hulp te krijgen.”

Schepen van Welzijn Sarah Smeyers treedt haar collega Beulens bij: “Het OverKop-huis krijgt een tijdelijk onderdak op de Pupillensite. Het maakt onderdeel uit van het actieplan Jeugdwelzijn dat we eind deze maand voorleggen aan de gemeenteraad. Het beleidsplan biedt een antwoord op vele levensdomeinen van elke Aalsterse jongere”, zegt Smeyers.

Burgemeester Christoph D’Haese juicht het initiatief toe: “Het mentaal welzijn van onze Aalsterse jongeren ligt me nauw aan het hart. Het zijn geen makkelijke tijden voor hen. Ik ben blij dat er nu in Aalst een extra plek is waar ze op een ongedwongen manier kunnen ventileren over wat hen bezig houdt.”

Op 26 november opent het OverKop-huis feestelijk in Aalst. Hierbij wordt de Graanmarkt omgetoverd tot een warm OverKop-dorp. Je kan een bezoekje brengen aan het OverKop-huis, kennis maken met de OverKop-medewerkers en ondertussen genieten van frietjes, taco’s en drankjes. Daarnaast zijn er ook tal van activiteiten voorzien, een gezellige setting met muziek en ook een heuse OverKop-attractie! Alles gebeurt volgens de geldende coronamaatregelen. Zo moet je op het evenement een mondmaskers dragen en wordt de CO2 gemonitord bij een bezoek aan het OverKop-huis.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *