‘Outer Schlagert’ kan terugblikken op geslaagd event…

Wie gisteren in de Ninoofse deelgemeente Outer naar het Dorpsplein kwam afgezakt, werd getrakteerd op een resem Vlaamse artiesten. Het was van 2019 geleden dat het Feestcomiteit van Outer zijn zomerkermis nog kon vieren zoals men dat al enkele jaren deed. Ieder jaar opnieuw zie je hoe de feestelijkheden, die intussen al aan zijn zoveelste editie toezijn groeit. Het vernieuwde Dorpsplein is als het ware te klein aan het worden om de honderden festivalgangers op te vangen. Een festival zeg je? Inderdaad, het Feestcomiteit spaarde kosten nog moeite om de top uit de Vlaamse showbizz naar Outer te halen.

Het begon met Ninovieter Luc Jones, die het publiek mocht opwarmen. Nadien volgde Danny Fabry met zijn danseressen. Yves Segers schreeuwde het van de daken, waarna Garry Hagger met een stem als een klok, het publiek veraste met een totaal nieuw genre dat we van hem niet gewoon zijn. Hij bracht een schitterende medley van de grootste hits van Queen. Het gaat de man goed af, zelf de nieuwste techno en house muziek zijn de man niet vreemd. Er zijn dan ook al nummers van Garry in een modern kleedje gestoken.

De headliner van de avond was ongetwijfeld Belle Perez. De Limburgse diva geeft duidelijk Spaans bloed in de aderen. Ze nam het publiek mee tijdens een optreden waarin ze ook haar eerste grote successen zoals Hello World nog eens naar voor schuifje. Uiteraard konden de recentste songs niet ontbreken zoals Ave Maria, Enamorada en Contigo. Bram & Lennert, die er tijdens een van de eerste Outer Schlagert ook al bij waren, mochten de zomerkermis afsluiten. Het twee-tal toert intussen door heel ons land met hun cover nummers die ze brengen op een wel heel buitengewone manier. Het enige dat ze gebruiken zijn twee micro’s, twee gitaren, en een soort van toestel dat een tromgeluid maakt, om de maat in de nummers te houden.¬†Om de veiligheid tijdens het evenement te garanderen was er √©√©nrichtingsverkeer van kracht in de Smid Lambrechtsstraat.

Meer beelden en filmfragmenten zijn te zien op onze Facebook-pagina. Deze beelden delen is toegestaan, en vergeet onze pagina ook eens niet te liken. Tot binnenkort…

https://www.facebook.com/persregiodender/videos/441178068032056

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *