Outdoor sport voor jeugd in georganiseerd verband verruimd…

De Veiligheidscel in Aalst heeft beslist dat er opnieuw meer mogelijkheden zijn voor de jeugd om outdoor te sporten in georganiseerd verband. Sinds gisteren 1 februari zijn een aantal nieuwe regels van kracht op het vlak van sport, zowel voor -13 jarigen als voor oudere sporters. De veiligheidscel heeft deze voormiddag de regels vertaald naar onze Aalsterse sportinfrastructuur. “Ik ben zeer verheugd dat we onze jongeren wat perspectief kunnen bieden. Ze kunnen weer samenkomen in groep om aan sport te doen. Dat is heel belangrijk voor hun mentaal welbevinden. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen weer in georganiseerd verband outdoor sporten. Onze sportinfrastructuur staat klaar om ze in veilige omstandigheden te ontvangen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese.

Voor iedereen, jong en oud, blijft het advies om bij voorkeur outdoor te sporten. Kinderen tot 13 jaar mogen onder bepaalde voorwaarden wel nog indoor sporten. Dat mag in groepjes van maximaal 10 personen, waarbij de norm van 30 vierkante meter per kind wordt gehanteerd. Kinderen tot 13 jaar (°2008 of later): Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan, in een groep van maximaal 10 personen (sportbegeleiders niet meegerekend). Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan. Je kiest voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19. De norm van 30m2 per persoon wordt toegepast op alle indoorsporten, niet enkel op de contactsporten. Dit is een duidelijk manier om de densiteit te berekenen per sportruimte. Zo bieden wij de beste garantie op veilig sporten”, aldus burgemeester Christoph D’Haese.

Schepen Matthias De Ridder licht toe: “Ik ben heel blij dat jongeren tem 18 jaar weer meer mogelijkheden om te sporten krijgen. Ze mogen nu wel in groepjes van max 10 personen sporten. Let wel: het is dus nog steeds niet toegestaan om aan indoor sport te doen voor iedereen die ouder is dan 13 jaar. Ook outdoor hanteren wij de norm van 30 vierkante meter per persoon. We beseffen dat dit een uitdaging is voor de sportclubs, maar het is een eenduidige regel om de capaciteit per sportterrein te berekenen en om veilig sporten te kunnen garanderen voor meer jongeren. ”

De stad onderschrijft de regels die door Vlaanderen zijn uitgewerkt: Voor sportkampen tot en met 13 jaar zijn enkel in de week van de krokusvakantie (van 13/2/2021 tot 21/2/2021) groepen tot maximaal 25 personen toegestaan. Overnachtingen zijn niet mogelijk. Maximaal 5 dagen aaneensluitend. Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampen en zwembaden. Unieke bubbel, niet vermengen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *