Ouderraad basisschool Meerbeke organiseert voorleesweek…

Maandag 23 november gaat de nationale voorleesweek van start. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de ouderraad van het Hartencollege Meerbeke een voorleesmoment voor de leerlingen. In normale omstandigheden gaan de ouders in de klas voorlezen maar dat is dit jaar uiteraard niet mogelijk. De ouderraad kwam daarom met een coronaproof initiatief om de leerlingen toch hun voorleesmomentje te kunnen bezorgen. De boekjes werden thuis door de leden van de ouderraad ingelezen en opgenomen op video. Nadien werden de beelden via een online platform aan de leerkrachten bezorgd. Zij kunnen ze op hun beurt afspelen in de klas. Op die manier kunnen alle kinderen deze week veilig van de voorleesweek genieten.

Ondervoorzitter Anneleen: “De voorleesweek zet dit jaar in op ouderbetrokkenheid onder het motto ‘Lezers maak je samen’. Voor de ouderraad was dat een extra motivatie om ook dit jaar het leesplezier bij de leerlingen aan te wakkeren, ondanks de omstandigheden. Daarom hebben we samen deze digitale oplossing bedacht. We zijn erg blij dat we ook dit jaar opnieuw mogen voorlezen in het Hartencollege. Ook al is het dan niet vooraan in de klas, veilig is het zeker en vast.”

Op de foto v.l.n.r.: leden van de ouderraad Inge De Schuyteneer, Anneleen D.S., Koen Van der Haegen. De voorleesweek loopt nog tot en met 29 november.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *