Oudercomité Sint-Lievens-Instituut opent natuurspeelplaats…

Het oudercomité Boost genaamd, heeft tijdens het voorbije weekend de totaal vernieuwde natuurspeeltuin van het Sint-Lievens-instituut op het Marktplein in de gemeente Sint-Lievens-Houtem officieel geopend. Dat gebeurde naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar en de vernieuwing van het comité. “Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om onze natuurspeelplaats volledig te kunnen realiseren”, begint huidig voorzitter Jurgen Mons. “Toen we dankzij een vakkundige ouder Jo Callebaut klaar waren met de plannen en aan de uitvoering wilden beginnen, was de eerste lockdown daar. We dienden al meteen opnieuw te plannen… Maar gaandeweg en binnen de veiligheidsmaatregelen konden we de voorbije maanden toch met verende krachten overgaan tot de realisatie. Bij zoverre dat de kinderen in juni vorig jaar al volop konden genieten.”

Directeur Paul De Roo is wat blij met de nieuwe tuin. “Bij het ontwerp van de nieuwe speeltuin hebben we ideeën van alle betrokkenen ingezameld. Naast de kinderen zelf (o.a. via de leerlingenraad) en het schoolteam (directie, leerkrachten en personeel) mochten we zeker daarnaast zeker ook op de deskundige medewerking van ons oudercomité Boost rekenen.” “Het ontwerp werd door iedereen nauwgezet bekeken en besproken en uiteindelijk hebben een paar ouders hun beste beentje voorgezet om tot een definitief ontwerp te komen. Ons nieuw natuurspeelterrein komt dus helemaal uit de fantasie en de creativiteit van de betrokkenen én de kinderen. Natuurspeelterreinen met een eigen, unieke sfeer komen er meestal door de krachtige impulsen van creatieve mensen. Het zijn plekken waar rijke en intense ervaringen worden gedeeld.”, zegt de directeur.

Ontwerper Jo Callebaut die als vrijwilliger ook voor het verdere onderhoud zorgt mocht het lint doornkippen bij de opening. “Onze nieuwe tuin is onderverdeeld in een drietal zones: een avontuurlijk deel met ruimte om te ontdekken, een ‘chill’-zone om o.a. de rust op te zoeken en een actieve zone voor o.a. de sportievelingen.”, geeft Jo mee. “Zo hebben de kinderen vele mogelijkheden: er zijn mooie houten zitbanken en schrijftafeltjes, hangmatten, een blote voetenpad, een boomstammetjespoort tussen rustzone en actieve zone, een klauterboom, een platform met glijbaan, een speelbuis, een zandbak, een takkenladder, een boomstambrug, een boomstamladder, een rustbosje, een bloemenweide, snoephaag,… En we werken nu nog aan een een reuze speelraster en een speel(sport)grasveld. De moestuin is ook klaar en binnenkort verwelkomen we onze schoolkippen en het schoolkonijn.”

De ouders van het oudercomité zeggen het unaniem: “We vinden het belangrijk dat kinderen vaak en veel buiten spelen en dat om diverse redenen: de bewegingsvrijheid, de gezonde buitenlucht, de andersoortige ervaringen, het contact met de natuur,… Bovendien is het bewezen dat veel creatieve én uitdagende speelelementen bijdragen tot minder geruzie en gepest.”

De opening van de nieuwe tuin was voor het oudercomité ook de gelegenheid om het vernieuwde team voor te stellen. An De Moor, Barbara Schouppe en Sandra Bovendaerde geven de fakkel door aan het nieuwe bestuur met Dominique Clé, Kristof Grootvriendt, Thomas De Schrijver en Sarah Van Lierde. Jurgen Mons blijft nog een jaartje de overgang als voorzitter begeleiden. Iedereen werd extra in de bloemetjes gezet net als tuinontwerper Jo Callebaut.

Als extra toetje schonk het oudercomité nog eens twaalf nieuwe tablets voor de klassen! Op de foto links bovenaan zie je enkele comitéleden die de fakkel doorgaven aan een nieuw bestuur. Ze kwamen samen voor onze lens v.l.n.r. Thomas De Schrijver, Dominique Clé, Sarah Van Lierde, Kristof Grootvriendt, Jurgen Mons, Barbara Schouppe, Sandra Bovendaerde en An De Moor. Op de foto rechts zie je ontwerper én ouder Jo Callebaut, die het lint mocht doorknippen van de nieuwe natuurspeeltuin.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *