Oppositie vindt kritiek door D’Haese naast de kwestie…

Binnen de Aalsterse oppositiepartij sp.a vindt fractieleider Sam Van de Putte de uitspraken van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) rond relschoppers in Nederland buiten de kwestie. Christoph D’Haese beschreef op de sociale media dat de rellen zoals in Nederland gepleegd werden, veroorzaakt zijn door ‘zogezegd ongelukkige jeugd’. De Aalsterse burgemeester waarschuwde dat hij dergelijke manifestaties in zijn stad niet tolereert, en voegde eraan indien deze zouden plaatsvinden, men deze hard zou aanpakken. Een uitspraak die volgens Sam Van de Putte (sp.a) niet past binnen het beleid in een stad als Aalst. Sp.a’er Sam Van de Putte noemt het in een reactie aan onze redactie als een spierballengerol. De beelden uit Nederland zijn inderdaad onvoorstelbaar en door niemand goed te keuren. Maar, geen kat in Aalst denkt aan rellen, alleen de burgemeester staat paraat. Het lijkt wel of de paarden al staan te briesen van ongeduld terwijl andere, gekende veiligheidsproblemen blijven liggen.

En wat met de alarmerende resultaten uit de enquête van Vonk? Jongeren zitten er momenteel mentaal door. In plaats van in te zetten op mentaal welzijn, zet de Burgemeester liever mensen tegen elkaar op door te praten over een zogenaamd ongelukkige jeugd. Jongeren hebben het bijzonder moeilijk, sommigen van hen zitten al maanden geïsoleerd achter hun computer thuis, eerstejaarsstudenten kennen zelfs hun jaargenoten niet, maar toch zetten ze door. Hun noodkreten blijven echter onbeantwoord.

Terwijl je de net de moeilijke situatie van jongeren moet erkennen komt de Burgemeester met een lompe verwijzing en verwijten. Zijn spierballengerol is misschien goed voor een rol als sheriff in een spaghettiwestern, maar niet om een stad te besturen tijdens een crisis waarin we meer dan ooit moeten samenwerken om die samen door te komen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *