Oppositie is matig tevreden met bekomen gunsten mobiliteit…

In december vroegen we om de plannen die gemaakt zijn voor de vervoerregio in Aalst, te heronderhandelen, luidt het bij de Aalsterse oppositiepartijen Groen en Vooruit. “Het huidige plan is niet op maat van de Aalstenaars gemaakt. Dat plan is uitgewerkt op basis van berekeningen maar niet op basis van de dagdagelijkse realiteit voor gebruikers van het openbaar vervoer. Deze aanpassing is een eerste stap in de goede richting” aldus Ann Van de Steen. “We zijn dus benieuwd naar de bespreking van de details” voegt Sam Van de Putte eraan toe. “Vooruit vraagt ook duidelijkheid over het vervoer op maat, want als dit enkel uit deelsteps en mobit-fietsen bestaat, dan is dit ruim onvoldoende”.

De oppositie ziet de Schepen terugkrabbelen. Hij wil nu als grote held rechtzetten wat hijzelf eerst heeft om zeep geholpen. In het herwerkte plan ziet de schepen in dat Nieuwerkerken en Erembodegem nood hebben aan een verbinding naar de stad. “Mijn oproep op de gemeenteraad om ook de faluintjes te voorzien van frequent openbaar vervoer  en zeker de rusthuizen in Herdersem en Baardegem zijn de schepen precies ontgaan. Opnieuw blijven we hier in de kou staan” aldus Cathy Grysolle.

De schepen voert nu een aanpassing door waarbij ook het zwembad opnieuw zal bediend worden. Hiermee is alvast één van de bezwaren die Vooruit had beantwoord. Met een grote triomf hoopt hij dat de storm is gaan liggen. Echter, er zijn nog vele deelgemeenten rond de stad die vragende partij zijn, zodat mensen op de hoofdlijn een aansluiting hebben. “Hoe kan je verwachten dat (minder mobiele) mensen een auto zullen laten staan als er geen goede, snelle en makkelijke oplossing is richting het centrum. Hoe zit het me het tarief? Zijn er oplossingen voor openbaar vervoer na pakweg 21.00 uur?” besluit Ann Van de Steen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *