Opnieuw markt in Geraardsbergen, Ninove, en Aalst…

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat markten opnieuw kunnen plaatsvinden vanaf 18 mei. Dit wil zeggen dat de wekelijkse markt in Geraardsbergen terug opgestart wordt op maandag 18 mei eerstkomende. Er worden wel strikte maatregelen genomen waaronder: Kom zoveel mogelijk alleen. – Hou overal 1.5 meter onderlinge afstand. – Volg het aangegeven parcours. – Je kan de markt betreden via de Brugstraat/Vesten en verlaten via Brugstraat/Vesten. – Ontsmet je handen regelmatig als je kan op de markt. – Hou je marktbezoek zo kort mogelijk. – Mondmaskers zijn aanbevolen voor de klanten. – Het dragen van mondmasker en handschoenen is verplicht voor de marktkramer en iedereen die er werkt/bedient. – Betaal zoveel mogelijk met bankkaart of indien cash: geld afleggen maar geen contact met de handen van de marktkramer. – Gekochte goederen worden niet geruild of teruggenomen.

Er worden toegangscontroles ingevoerd en de markt zal volledig afgesloten worden met nadars en voorzien van stewards. Je krijgt een pasje bij het betreden van de markt. Op die manier kunnen we het aantal klanten monitoren en het veilig houden voor iedereen. De markt in Geraardsbergen is open voor bezoekers van 08.00 tot 12.30 uur.

Ook de Dienst lokale Economie is in de stad Ninove druk in de weer om vanaf Dinsdag 26 mei terug te kunnen starten met een markt. Er worden in totaliteit maar 50 kramen toegestaan, er zal dus geopteerd worden om met een beurtrol te werken indien er meer kandidaat marktkramers zijn.

Ook in Aalst denkt men er intussen aan om de wekelijkse zaterdagmarkt weer op te starten. Hier nam Katrien Beulens het wijselijk besluit om vanaf 23 mei op te starten. De kramen zullen opgesteld worden op de parking van de Keizershallen. Ook hier geldt de regel, maximum 50 kramen met voedingsmiddelen. Kramen met kledij of gadgets zijn nog niet toegelaten, enkel de meest noodzakelijke nutsvoorzieningen worden toegelaten. Hier zal een circuit uitgestippeld worden waarbij de toegang tot de markt niet dezelfde zal zijn als de route om de markt te verlaten. Marktkramers die uit de boot vallen kunnen beroep doen op de hinderpremie. Deze regeling zal in de loop van volgende week verder uitgewerkt worden, en geldt t.e.m. zaterdag 27 juni 2020.

Wat betreft de wekelijkse markt in Lede, Haaltert, Heldergem, Herzele, en Sint-Lievens-Houten, daar is momenteel nog geen besluit genomen. Van zodra hier verandering in komt, verneemt u het hier.

 

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *