Opleidingen Kalligrafie en Illustratie in Geraardsbergen…

De Kunstacademie biedt vanaf 1 september een nieuwe opleiding ‘Kalligrafie en Illustratie’ aan. Dit unieke traject valt onder het domein Beeld, omvat een wekelijks lesmoment van 3,5 uur en is specifiek bedoeld voor volwassenen (18+). Kalligrafie – de dans van de pen – verkent geschreven woorden met vloeiende bewegingen en ontwikkelt op deze manier een persoonlijke beeldtaal. Illustratie brengt kalligrafie dan via verhalende beelden tot leven. Deze twee artistieke disciplines, elk met hun eigen kracht en eigenheid, vinden elkaar in deze nieuwe opleiding. Samen creëren ze een nog ongekende, opwindende wereld waar tekst en beeld één worden.

Directeur Marc Van den Borre: “De opleiding is ontworpen om de tijdloze kunst van het mooie schrift te combineren met de levendige wereld van illustratie. Hierdoor krijgen deelnemers de unieke kans om hun creativiteit en stijl te ontdekken en verfijnen.”

Leerlingen ontdekken en oefenen de fijne kneepjes van beide vakken, leren nieuwe technieken en materiaal kennen, en experimenteren met hoe ze hun werk best kunnen laten spreken én etaleren. Via persoonlijke begeleiding biedt deze opleiding de tools en technieken om hun persoonlijke artistieke reis naar een hoger niveau te tillen. “Deze opleiding past perfect binnen ons reeds ruime aanbod in de Kunstacademie,” vertelt schepen van Onderwijs Fernand Van Trimpont. “Expressieve ontwikkeling via pen en penseel in een ontspannende, uitnodigende en creatieve omgeving: deze opleiding is warm aanbevolen.”

Je vindt alle info over deze (en alle andere cursussen) op www.geraardsbergen.be/kunstacademie. Inschrijven kan van 17 juni (19.00 uur) tot en met 30 september 2024, met uitzondering van de sluitingsperiode van 28 juni tot en met 25 augustus. Inschrijven kan op twee manieren: online of fysiek. Voor online inschrijven maak je een account aan op www.mijn academie.be; voor fysieke inschrijven maak je vooraf een afspraak via 054 54 02 00 of mail je naar kunstacademie@geraardsbergen.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *