Oorlog en vluchten van trauma naar kracht ‘Over ’t Leven’…

Ter gelegenheid van de viering van 11 november 2019 werd  de kleine tentoonstelling ‘over ’t Leven’ opgesteld in het Oud Stadhuis op de Markt in Geraardsbergen. Die tentoonstelling brengt een project in beeld dat gaat over oorlogservaringen. De toon van  dat project is positief.  Het gaat over ’t leven en over de kracht van mensen om na trauma van oorlog en vluchten verder te gaan. Het project
Zes jonge vluchtelingen en zes ouderen ontmoetten elkaar vijf keer in Geraardsbergen. Allemaal hebben ze een oorlog meegemaakt. Samen praatten ze over hun ervaringen, het vluchten, de trauma’s, de verwerking en het opbouwen van een nieuwe toekomst. Hun getuigenissen over ’t leven’ vormen de inhoud van de tentoonstelling.

De tentoonstelling bestaat uit twaalf panelen die met tekeningen de deelnemers en hun verhaal in beeld brengen. Hun verhalen zijn gebundeld  in een  klein boekje dat gratis kan meegenomen worden. Na de viering van 11 november herneemt de tentoonstelling zijn tocht langs verschillende publieke plaatsen in de stad. Organisaties die interesse hebben om de tvolgende maanden de tentoonstelling op te stellen  bij eigen activiteiten kunnen dit regelen via dienst Samenleving: samenleving@geraardsbergen.be of 054 43 44 84.

Deze tentoonstelling is een project van dienst Samenleving van Lokaal Bestuur Geraardsbergen in samenwerking met Vormingplus Ardennen-Dender.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *