Ook Sint-Lievens-Houtem schrapt alle evenementen…

Tot en met 19 april 2020 gelden in Sint-Lievens-Houtem volgende maatregelen: Alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten die georganiseerd worden door de gemeente of het OCMW worden geannuleerd of uitgesteld. Ook de activiteiten georganiseerd door derden in gemeentelijke infrastructuur vallen hieronder! Volgende gemeentelijke infrastructuur wordt met ingang van deze avond gesloten voor het publiek:
– De openbare bibliotheek (Fabrieksstraat 19) – De gemeentelijke sporthal (Fabrieksstraat 19) met uitzondering van de schoolactiviteiten in het kader van het lespakket – De tekenacademie, muziek- en woordacademie en techniekacademie (Fabrieksstraat 19) – Kreazolder (Fabrieksstraat 19) – Jeugdhuis Reflex (Fabrieksstraat 19) – Muziekcentrum Bavegem (Kerkkouterstraat 62) – NEC De Pastorie (Halleweg 15).

De normale dienstverlening (loketwerking) blijft momenteel behouden. Vanaf maandag 16 maart wordt hierbij enkel de essentiële dienstverlening voorzien. Er zal gewerkt worden op afspraak, die je kan maken van ma. tot wo. tussen 8 uur en 16 uur, op donderdag tussen 8 uur en 20 uur en op vrijdag tussen 8 uur en 11.30 uur. Om een afspraak te maken voor de dienstverlening in het gemeentehuis en de diensten vrije tijd, kan je contact opnemen via T 053 60 72 20. Om een afspraak te maken voor de diensten van het OCMW kan je terecht op T 053 73 74 11.

Niet dringende bezoeken aan de gemeentediensten, stel je dus bij voorkeur uit. Veel attesten en uittreksels kan je ook via het E-loket op de website aanvragen. Je moet hiervoor niet per se naar het gemeentehuis. Het E-loket is bereikbaar 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 via www.sint-lievens-houtem.be (links op de pagina kan je klikken op E-loket).

Het gemeentelijk onderwijs en de buitenschoolse kinderopvang blijven de gewone werking behouden. Kinderen kunnen er nog steeds terecht. Bij het ophalen van de kinderen wordt weliswaar geadviseerd om het schoolgebouw zelf niet binnen te gaan, maar de kinderen buiten af te halen. De burgemeester moedigt particulieren en bedrijven aan om eventuele activiteiten die op privédomein plaatsvinden dit weekend te annuleren of uit te stellen. Indien dit niet mogelijk is, wordt aangeraden om voldoende afstand te houden en de hygiënische maatregelen in het kader van handen wassen, hoesten en niezen goed op te volgen. Activiteiten en bijeenkomsten die vanaf 16 maart tot en met 19 april 2020 worden georganiseerd in feestzalen en bedrijven moeten worden geannuleerd of uitgesteld.

De situatie en maatregelen worden dagelijks geëvalueerd en zullen worden aangepast indien nodig of wanneer op nationaal niveau andere richtlijnen worden voorzien. Bij aanpassingen in al deze maatregelen verneemt u let als eerste op deze website.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *