Ook in Denderleeuw ‘Week van de Duurzame Gemeente’…

Op vrijdag 16 september laat Lokaal Bestuur Denderleeuw de vlag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) wapperen aan het gemeentehuis. Het luidt het begin van de Week van de Duurzame Gemeente in. Tijdens deze week wil Denderleeuw jong en oud kennis laten maken met de SDG’s, onder meer via een SDG-tocht en de huldiging van lokale duurzame helden. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 in het leven geroepen door de Verenigde Naties (VN). Het doel is om de aarde een duurzame koers te laten varen tegen 2030, zowel economisch, sociaal als ecologisch. Net als 113 andere Vlaamse steden en gemeenten ondertekende Denderleeuw de SDG-engagementsverklaring. Hiermee geeft het lokaal bestuur aan een belangrijke rol te willen spelen in de lokale vertaling van de SDG’s. Verschillende doelstellingen zijn dan ook verankerd in de acties van de meerjarenplanning. Maar bouwen aan een duurzame toekomst, dat moeten we met zijn allen doen. Ook inwoners, ondernemers, leerkrachten, leerlingen, vrijwilligers, verenigingen… kunnen en moeten hun steentje bijdragen. Hoe dat dan in de praktijk kan, dat leer je op onze SDG-tocht.

De SDG-tocht is een route van 17 km langs de mooiste plekjes van de gemeente. Onderweg leer je op eigen tempo de 17 SDG’s kennen dankzij 17 infoborden, die enkele laagdrempelige tips meegeven hoe jij deze doelstellingen in de praktijk kan brengen. Een QR-code geeft toegang tot extra informatie. Je kan de SDG-tocht fietsen of wandelen tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, maar ook nadien nog tot 31 oktober. De route kan gedownload worden op via www.denderleeuw.be/sdg-tocht. Daar vind je ook een link naar RouteYou, voor een digitale kaart met routegeleiding.

Als afsluiter van de Week van de Duurzame Gemeente zet Lokaal Bestuur Denderleeuw enkele lokale duurzame helden in de kijker. Deze lokale helden staan centraal in de campagneweek van 2021 en ook Denderleeuw telt heel wat bewonderenswaardige helden die zich sinds jaar en dag inzetten voor een project of acties die de SDG’s helpen realiseren. De inwoners konden zelf personen, verenigingen of ondernemingen met deze heldenstatus nomineren na een oproep via de website en De Schakel. Zij verdienen een platform en worden volgende week voorgesteld op de gemeentelijke Facebook-pagina. En op zaterdagvoormiddag 24 september zetten we onze duurzame helden ook letterlijk in de bloemetjes.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *