Ook Groen Aalst reageert kort op akkoord meerjarenplan…

30 miljoen besparen op personeel dit impliceert dat een 100 tal personeelsleden hun job verliezen, zal dit door naakte ontslagen gebeuren zoals in het gelekte document te lezen was? Ook stelt Groen zich vragen bij de aangekondigde investeringen. 262 miljoen, hoe gaat de stad dit betalen zonder dat de schuld torenhoog oploopt vraagt Groen fractieleider Lander Wantens”. 262 miljoen is een enorm hoog bedrag als je weet dat de jaarlijkse investeringscapaciteit van de stad 25 a 30 miljoen euro bedraagt. Hoe dit gefinancierd zal worden is een raadsel. Dit zal de Aalstenaar opzadelen met een zeer hoge schuldgraad. Dat dit zonder extra belastingen te realiseren is lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk. Momenteel wordt enkel een besparing van 30 miljoen op vlak van personeel aangekondigd. Maar wat met de aangekondigde besparingen op jeugd, cultuur, sport, de verenigingen en de diensten verdienen duidelijkheid hierover. In de prioriteiten worden deze alvast niet genoemd, dus het is bang afwachten.

We maken ons ook zorgen met de aangekondigde besparing op personeel. 100 personeelsleden minder hoe gaat de stad dit realiseren? Want je kan niet dezelfde kwaliteit blijven garanderen voor alle diensten met 100 personeelsleden minder. In het ASZ en het woonzorgcentrum de Hopperank waren deze week al acties door een personeelstekort en de bijhorende hoge werkdruk.

Tot slot stelt Groen zich vragen bij de houding van CD&V in de onderhandelingen. Dit akkoord is goedgekeurd zonder schepen Uyttersprot, maar er is wel beslist over haar bevoegdheden. Pas na de stemming van de MJP, wanneer alles beslist is, wordt geëvalueerd om de schepen haar bevoegdheden terug te geven. De schepen en bijgevolg CD&V worden zo monddood gemaakt door de NVA. De schepen kan nu onmogelijk reageren op de genomen beslissing van het CBS en dreigt zo in de toekomst afhankelijk te zijn van de goodwill in het CBS.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *