Ook deze zomer weer spelen in straten dankzij ‘speelstraat’…

Tijdens de zomervakantie kan je je straat opnieuw verkeersvrij maken als speelstraat. Dan wordt tijdelijk en tijdens bepaalde uren de straat afgesloten om de kinderen ongestoord te laten spelen.

Vraag ze aan ten laatste op 1 juni. Om de straat af te sluiten, wordt een nadar met een verbodsbord voorzien (kostprijs 10 euro). Enkel wie er woont of een garage heeft, mag dan de straat in rijden. Fietsers moeten stapvoets rijden of zelfs afstappen. Tijdens de uren van de speelstraat, mogen er speeltoestellen op straat staan.

De aanvragers voorzien twee verantwoordelijken. Zij zorgen voor een vlotte communicatie en houden toezicht in de speelstraat. 3/4de van de huishoudens (op basis van huisnummers) van de straat moeten akkoord zijn met de speelstraat. Om in aanmerking te komen als speelstraat ligt de straat:

  • in een omgeving waar de snelheid beperkt wordt tot 50km/uur,
  • in een straat of wijk waar het woonkarakter overheersend is,
  • in een straat waar geen doorgaand verkeer passeert,
  • in een straat waar geen geregeld openbaar vervoer passeert.

Meer info is te bekomen bij de Dienst Verkeer in je stad of gemeentehuis. Let wel: Aanvragen dienen voor 1 juni 2019 binnen te zijn. Breng het dossier binnen in het stad of gemeentehuis waar je woonachtig bent.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *