Online Grafics/Lab9 neemt Xpert-IT over…

Online Grafics/Lab9, met onder meer een Apple-winkel in Aalst, neemt B2B-speler Xpert-IT over. Door het aanboren van de Limburgse en Antwerpse markt, zet Online Grafics/Lab9 een belangrijke stap voor zijn verdere groei. De organisatie heeft hiermee een vestiging in bijna alle Vlaamse provincies én in Brussel en Luik: een B2B-vestiging en/of een Apple Premium Reseller-winkel. Al het personeel van Xpert-IT gaat mee over. De groep Online Grafics/Lab9 telt hiermee meer dan 90 medewerkers. Ze zijn de uitgesproken nummer 2 op de Belgische Apple-markt.

Geert Coolman, CEO van Online Grafics/Lab9: “We beschouwen Xpert-IT als een nieuwe partner van onze bestaande bedrijven, waar we nauw gaan mee samenwerken. het plan is dat er 10 mensen bijkomen in het team van Xpert-IT in de volgende 5 jaar; dat is meer dan een verdubbeling. Daarnaast zal er ook bij Online Grafics verdere groei zijn als gevolg van de overname. Wij blijven inzetten op B2B in een aparte organisatie, met name Online Grafics samen met dochter Xpert-IT. In een retailomgeving, met name Apple-winkels, ligt de focus op B2C, wat moeilijk te combineren is met B2B. Die zijn bij ons dan ook ondergebracht in een aparte structuur, nl. Lab9 Stores. Met deze overname versterken we ons leiderschap nog qua oplossingen die we aanbieden in de zakelijke Apple-markt, en zijn we klaar voor verdere groei”.

Xpert-IT, opgericht in 2012, is een bedrijf dat IT-oplossingen en IT-dienstverlening op maat biedt voor zelfstandigen en kmo’s. De IT-specialist richt zich op de traditionele markt van Apple, de grafische sector, maar heeft ook een aanbod op maat voor architecten en andere bedrijfstakken die een Apple-omgeving wensen. De omzet van Xpert-IT bedraagt ongeveer 2,4M€, gerealiseerd met zo’n 1500 actieve klanten. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.

Xpert-IT is momenteel gevestigd in Deurne en Hasselt en wordt nu overgenomen door de West-Vlaamse Apple-specialist Online Grafics. Xpert-IT wordt bijgevolg een dochterbedrijf van Online Grafics dat alle aandelen overneemt van de huidige aandeelhouders. De locaties in Deurne en Hasselt blijven bestaan; Xpert-IT blijft ook verder inzetten op de regio’s Antwerpen en Limburg. Het merk Xpert-IT blijft ook bestaan en het bedrijf blijft operationeel onafhankelijk.

Xpert-IT wilde de groei van de onderneming garanderen. De overname was voor hen eveneens een unieke kans om opnieuw Apple-producten te kunnen aanbieden via de Apple Premium Resellers binnen Online Grafics/Lab9. Ze ambiëren ook een professioneel servicepunt te worden voor Apple. Dankzij Lab9 Education, die onderwijsinstellingen ondersteunt bij de inrichting van hun ICT-omgeving, ook een divisie van Online Grafics, zal Xpert-IT ook toegang krijgen tot de verkoop van Apple-producten in scholen. De verkoop en ontwikkeling van Xpert-IT zal hierdoor sterk stijgen in haar eigen regio’s, Antwerpen en Limburg. Xpert-IT is vooral gericht op service en heeft geen sales- & marketingteam. Online Grafics heeft echter een grote expertise op dat vlak. Sales en marketing zullen bijgevolg sterk uitgebouwd worden.

Xpert-IT bestaat uit een team van 7 mensen. Een aantal medewerkers komen van de vroegere Apple Premium Reseller S&S, die in 2011 overgenomen werd door Switch. Het team van Xpert-IT zal na de overname autonoom verder werken. De vier huidige bestuurders blijven verder werken voor het bedrijf.

Kurt Verbunt, Manager van Xpert-IT: “We hebben zeer bewust gekozen voor een onderkomen binnen de groep Online Grafics/Lab9. Er valt nog heel wat te doen met Apple in B2B. Zowel in de zakelijke als in de grafische markt. We richten ons daarbij op segmenten met veel meerwaarde, met name omgevingen waarin krachtige en/of grafische computers belangrijk zijn. Ook omgevingen waarin iPad’s een rol spelen als onderdeel van business processen, zijn interessant voor ons. Binnen de groep Online Grafics/Lab9 kunnen we volop gaan voor groei, als zelfstandig functionerend bedrijf, en daar kijken we erg naar uit.”

Met deze overname blijft Online Grafics inzetten op B2B met een Apple-omgeving en op de grafische sector. Door de vestigingen van Xpert-IT in de Limburgse en Antwerpse markt die er nu bijkomen, zet Online Grafics een belangrijke stap voor zijn verdere groei. Het bedrijf heeft er al B2B-klanten. Deurne en Hasselt zijn daarnaast goede locaties voor het opstarten van een Apple Service Locatie, en zijn eveneens opportune opleidingslocaties. Online Grafics krijgt met deze aankoop toegang tot de uitgebreide expertise van Xpert-IT in B2B, met onder meer interessante eigen service modules. Online Grafics krijgt ook toegang tot het cloudaanbod van Xpert-IT. De IT-specialist heeft eveneens een aanbod in VoIP en camerabeveiliging en een uitgebreide expertise in Architectuur , dat Online Grafics niet heeft.

Online Grafics nv is de juridische naam van volgende divisies: Lab9 Grafics – Lab9 Supplies – Lab9 Business – Lab9 Education – Lab9 Academy. Lab9 Stores nv is een zelfstandige dochteronderneming van Online Grafics. Xpert-IT wordt eveneens een zelfstandige dochteronderneming en dus een zusterbedrijf van Lab9 Stores. Alle activiteiten van Online Grafics en haar dochterondernemingen zijn verzameld onder de merknaam Lab9.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *