Ondanks corona toch 4 dagen kermis in Haaltert…

Vanaf morgennamiddag gaat in Haaltert de jaarlijkse kermis open. Desondanks het opflakkeren van het cornavirus, werd door het gemeentebestuur beslist om deze toch te laten doorgaan. De horeca moest zondag de deuren sluiten, hopelijk voorziet men openbare toiletten voor de kermisgangers, anders zullen de muren rond de beschermde gebouwen op het Sint-Goriksplein veel ongewenste bezoekers moeten trotseren.

De jaarmarkt die anders morgen zou doorgegaan zijn werd afgelast. Ook de wekelijkse markt van vrijdag 23 oktober gaat niet door wegens de kermis. Omdat de corona-besmettingen in Haaltert ook in stijgende lijn gaan, worden er extra maatregelen genomen om de kermis veilig te laten doorgaan. Eten en drinken in de kermiszone zal niet toegelaten worden. Etenswaren en dranken zijn alleen toegelaten mits afhaling. Ook de verkoop van alcohol is verboden. Er zal een telling gebeuren aan de ingangen van de kermis. Er zijn maximaal 200 bezoekers toegelaten, inclusief kinderen. Bij een overschrijding telt de in en uit regel: één persoon uit is één persoon in.

Iedereen ouder dan twaalf jaar is verplicht om een mondmasker te dragen op de kermis. Alle andere coronamaatregelen, waaronder minstens 1,5 meter afstand houden, zijn uiteraard nog steeds van kracht. Samenscholing is verboden. Er zal toezicht zijn op de naleving van de maatregelen. De kermis gaat door vanaf donderdag 22 oktober tot en met zondag 25 oktober. De foorkramen staan opgesteld op het Sint-Goriksplein.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *