Okapi Aalstar kan met gerust geweten verder spelen…

Na overleg met de federale en de Pro League komt er dan toch witte rook uit de schouw voor Okapi Aalstar. Dit wil zeggen dat de club verder kan deelnemen aan de competitie. Dit werd vandaag beslist na spoedoverleg tussen Basketbal Vlaanderen, de Pro Basketball League en Okapi Aalstar. De deelname aan de competitie werd gisteren even op hold gezet naar aanleiding van de ‘administratieve vergissing’ van de basketbalclub. Onduidelijkheid over de overname van het stamnummer door het nieuw bestuur van de club (cvba Tragel Invest) van de vzw Okapi Aalstar in juli 2019, deed Basketbal Vlaanderen gisteren 7 oktober beslissen om alle wedstrijden van de club van komend weekend onder de bevoegdheid van Basketbal Vlaanderen uit te stellen. De club leverde vandaag stukken aan op basis waarvan de eerdere beslissing teruggeschroefd wordt.

Marc Verlinden: “We hebben nooit aan de goede trouw van alle partijen getwijfeld, maar beschikten tot op vandaag niet over alle noodzakelijke informatie. We zijn verheugd dat we op basis van de informatie door de club aangeleverd op onze bewarende maatregel kunnen terugkomen, waardoor zowel voor het hoogste niveau maar ook voor alle jeugdspelers van de club de competitie normaal kan doorgaan”.

Arthur Goethals: “Met de actie vandaag ondernomen willen we het succes van de doorstart garanderen en vooral de spelers, fans en de sponsors van de club geruststellen over de toekomst van de club zodat het nieuwe bestuur op de ingeslagen weg verder kan werken.” Okapi heeft wel nog een rekening open staan van 50.000 euro achterstallige huur bij de stad Aalst. Het stadsbestuur moet zich nu buigen over de vraag hoe men die schulden wenst te incasseren. Veel kans bestaat dat burgemeester D’Haese beslist om deze schulden te verrekenen in een nieuwe huurcontract.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *