Odisee-student (20) op Special Olympics in Abu Dhabi…

Daan De Block (20) uit Baardegem studeert Secundair onderwijs (Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie) aan hogeschool Odisee, Campus Dilbeek. Deze week treedt hij in Abu Dhabi aan op de Special Olympics, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. “Samen met mijn medestudent Stan Tielemans en enkele oud-studenten van Odisee speel ik bij het unifiedvoetbalteam. Dat is samengesteld uit voetballers met en zonder een beperking.” Stan maakt deel uit van de Belgische delegatie op de Special Olympics World Games als zogeheten unified partner. “Dat betekent dat ik als begeleider meespeel in het team van de sporters met een beperking. Ik vind het geweldig dat ik hen op die manier naar een hoger niveau kan tillen. Samen gaan we voor een gouden medaille in Abu Dhabi.”

“Door personen met én zonder verstandelijke beperking in één team te laten sporten, bevorderen we de sociale inclusie”, zegt Bart De Nul, opleidingshoofd Secundair onderwijs aan Odisee Campus Dilbeek. “We stimuleren onze studenten om zich voor deze mensen in te zetten. Zo doorbreken we het taboe rond beperkingen en leren we van elkaar.”

De Special Olympics vinden van 14 tot 21 maart plaats in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Ruim 7.500 atleten uit 190 landen geven er het beste van zichzelf. De atleten van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor Belgische atleten met een verstandelijke beperking, treden aan in 14 sportdisciplines.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *