Obstakelloop tijdens Autovrije Zondag in Aalst…

Zondag 22 september is de uitgelezen dag om het centrum per fiets of te voet te verkennen. Die dag organiseert Stad Aalst namelijk de vijfde editie van de Autovrije Zondag. Alle straten binnen de ringstructuur N9/R41 worden tussen 12 en 19 uur autovrij gemaakt met uitzondering van de toegangsweg naar parking Keizershallen en naar de pendelparking. Op verschillende pleinen in de stad worden vanaf 13.00 uur tal van activiteiten georganiseerd. Je kunt die dag ook deelnemen aan de Obstakelloop, een uitdagende looptocht door de straten van het autovrije centrum. Tijdens de Autovrije Zondag kun je dit jaar je looptalent ook koppelen aan je avontuurlijke kant. Baan je tijdens de Obstakeloop een weg langs autobanden en balen stro, raas door gigantische springkastelen en overwin militaire obstakels zoals klimmuren en kruipmatten. Het parcours van 6,4 kilometer start en eindigt op de Grote Markt. Aalstenaars kunnen via de website www.obstakelloop.be inschrijven voor 5 euro, niet-Aalstenaars betalen 10 euro. Schrijf je ter plaatse in, dan betaal je 12 euro. De Obstakelloop heeft een flexibele start tussen 14.00 en 16.00 uur.

Wil je even uitblazen na het lopen of ben je nieuwsgierig naar wat deelmobiliteit voor jou kan betekenen? Neem dan letterlijk plaats in de sofa’s van het deelsalon. Je maakt kennis met de verschillende systemen van autodelen, deelfietsen en -steps en hun aanbieders. Met dit salon wil de stad deze duurzame vormen om je te verplaatsen aanmoedigen. Tussen 14 en 16 uur kom je op de Graanmarkt bovendien volledig tot rust tijdens een yogasessie van Aalsterse yogagoeroe Sarat.

Overweeg je een elektrische fiets aan te schaffen? Ga dan naar de elektrische fietsenmarkt op de Hopmarkt. Je kunt er de nieuwste modellen elektrische fietsen ontdekken. Je kunt er ook je fiets laten registreren door een van de gemeenschapswachten. De allerkleinsten kunnen op het parcours van de Fietsersbond fietslessen volgen op voorwaarde dat ze hun eigen fietsje meebrengen of zich uitleven op een hindernissenparcours.

De tweedehandsmarkt van De Fietserij met retrospullen, kledij en meubels in ’t Klein Parksken heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd. Net als het ‘Criterium van de Eeuwige Vlam’: amateurs en wannabe-profs beleven er dan hun hoogdag rond het Koningin Astridpark tijdens een alternatief criterium.

Het volledige programma vind je op www.aalstontknoopt.be.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *