NMBS start werken aan pendelparking Ede 18 februari…

In Ede, een gehucht van Haaltert, worden maandag 18 februari werken opgestart door de NMBS aan het stationsgebouw en de pendelparking zelf. Dit zal ongetwijfeld een grote impact hebben op de pendelaars die gebruik maken van de parking. De gemeente Haaltert dringt er bij de NMBS op aan een fasering van deze werken door te voeren, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De bevoegde diensten zullen er op toezien, dat dit zo goed mogelijk opgevolgd wordt.

Er werd een tijdelijk politiereglement opgesteld die de blauwe zone in de omliggende buurt zal opheffen zolang de werken van kracht zijn. De NMBS liet weten hiervoor een 200-tal werkdagen te voorzien, afhankelijk van de weersomstandigheden. De desbetreffende verkeersborden zullen afgeplakt worden. De gemeente informeerde de omwonenden onmiddellijk door hen een bewonersbrief met meer informatie te bezorgen.

De gemeente vroeg de NMBS om een grotere fietsenstalling te voorzien. Indien deze niet voldoende zou blijken zal de gemeente opdracht geven om hier nog een extra stalling bij te zetten. Tijdens de werken zal de parking zowel volledig als gedeeltelijk ontoegankelijk zijn. Het gemeentebestuur roept daarom de pendelaars op om massaal hun wagen thuis te laten, en te kiezen voor de fiets.

De werken waren sinds lange tijd aangekondigd door de NMBS, maar een exacte startdatum werd nooit eerder gecommuniceerd. De eerste fase van de werken is het rooien van de omliggende bomen. Tijdens deze fase zal de parking nog gedeeltelijk toegankelijk zijn. Nadien wordt het oude stationsgebouw gesloopt en volgt de heraanleg van de parking, waardoor de parking onbereikbaar zal zijn. De fasering van de werken is op uitdrukkelijke vraag van de gemeente. Ze hoopt daarmee de parkeerproblemen zoveel mogelijk op te vangen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *