Ninovieters, stad en Sociaal Huis helpen elkaar in corona-tijd…

Een klein beetje hulp kan een groot verschil maken, dat merk je in de Facebookgroep ‘Verspreid solidariteit Ninove’. Naast het vele spontane vrijwilligersaanbod hebben ook de sociale diensten van de stad een hele resem aan maatregelen uitgewerkt om kwetsbare personen, gezinnen en ouderen te ondersteunen. Kwetsbare groepen persoonlijk opgebeld “Deze corona-crisis is voor ieder van ons een moeilijke  tijd”, zegt schepen van sociale zaken Veerle Cosyns. “Kwetsbare personen, gezinnen en ouderen worden extra zwaar getroffen. De verschillende sociale actoren van de stad en het OCMW verrichten schitterend teamwerk om deze moeilijke tijd voor hen wat draaglijker te maken.”

De medewerkers van het Sociaal Huis en het ontmoetingscentrum De Fontein bellen daarom honderden Ninovieters op om na te gaan of we hen op enige manier kunnen ondersteunen. De stad doet dit niet alleen en werkt hiervoor ook samen met Teledienst, Ninove Welzijn en Werkpunt vzw. “De voorbije twee weken zijn al heel wat burgers opgebeld”, vertelt Veerle Cosyns, “en zolang deze crisis aanhoudt, zullen de sociale diensten minstens eenmaal per week contact blijven onderhouden. Ze bellen ondermeer mensen op met een zorgdossier bij de stad, bezoekers van het ontmoetingscentrum, de bewoners van de service-flats, nieuwkomers, …”. Ondertussen werd er ook een kaartje gelanceerd dat iedereen kan gebruiken om hulp aan te bieden bij zijn buren. Het kaartje kan je binnenkort uitknippen in Ninove Info, nu kan je het al downloaden opwww.ninove.be/verspreid-solidariteit-ninove.

Heb je een (zorg)vraag voor het Sociaal Huis? Heb je financiële moeilijkheden? Is het moeilijk om eten te kopen voor je gezin of jezelf? Lijd je ontzettend onder het sociaal isolement of voel je je heel bang en onrustig? Het team permanentie blijft elke weekdag telefonisch bereikbaar van 08.30 uur tot 16.00 uur op 054 50 50 50 (niet op vrijdagnamiddag) of via mail op permanentie@sociaalhuisninove.be. Je kan in het Sociaal Huis ook terecht voor (nood)hulpverlening, het opladen van je budgetmeter maar dat enkel op afspraak. Ook de andere stadsdiensten blijven telefonisch bereikbaar op dat nummer. Langskomen in het stadhuis kan enkel op afspraak voor hoogdringende zaken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *