Ninove wil dat shoppen tijdens koopweekends veilig verloopt…

De stad roept op om ook tijdens de komende koopweekends van 19 en 20 december en 26 en 27 december de coronamaatregelen goed te blijven opvolgen, om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het afgelopen weekend verliep alles in de winkelstraten behoorlijk rustig. Toch verwacht de stad de komende twee koopweekends extra drukte, en neemt ze daarom nog extra maatregelen. Zo zal je ook op de koopzondagen 20 en 27 december een mondmasker moeten dragen in het winkelgebied. Burgemeester Tania De Jonge: “Nu veel winkels de komende 2 zondagen zullen open zijn, zal er ook meer volk afzakken naar de stad voor zijn eindejaarsinkopen. We willen ook dan alles zo veilig mogelijk laten verlopen, en verplichten daarom het dragen van een mondmasker ook tijdens die koopzondagen.”

Het is trouwens nog steeds niet de bedoeling om te gaan funshoppen. Shoppen doe je alleen en zo efficiënt mogelijk. Klanten mogen niet langer dan 30 minuten in de handelszaak binnen. Ook het aantal klanten in de winkel zelf zal worden beperkt. Mondmasker dragen en afstand houden is verplicht, ook in de wachtrij buiten. De politie zal ook toezien op de naleving van de maatregelen.

Uit een evaluatie van het afgelopen weekend bleek dat niet iedereen de looprichting volgt in de winkelstraten (in het winkelgebied moet je op het rechtervoetpad lopen). De looprichtingen zullen door extra signalisatie nog duidelijker gemaakt worden. Politie, gemeenschapswachten en medewerkers van een beveiligingsfirma zullen toezien op de naleving van de maatregelen. Nu de horeca gesloten is, voorziet de stad tijdelijk openbare toiletten aan de hospitaalkapel (Burchtstraat), deze zijn dagelijks open tussen 10.00 en 18.00 uur.  Er komt ook signalisatie naar deze toiletten.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Wekelijks evalueren we binnen de taskforce lokale economie de genomen maatregelen. Afgelopen weekend, het eerste dat alle winkels weer open gingen, leerde ons dat een aantal dingen nog konden verbeterd worden. O.a. door het aanpassen van de signalisatie hopen we dat mensen nog beter de looprichting volgen, en niet te dicht bij elkaar gaan lopen. Ook de signalisatie naar toiletten zal een hulp zijn voor mensen die niet weten waar ze anders terecht kunnen als de nood te hoog is.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *