Ninove vergeet zich in te schrijven voor ‘Week van de Markt’…

Op zondag 4 oktober is de eerste promotiecampagne rond de ‘Week van de Markt’ voorgesteld op de zondagsmarkt van Wetteren. De campagne, die loopt van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober, is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen. 26 Oost-Vlaamse gemeenten nemen deel aan de ‘Week van de Markt’ Voor onze regio zijn Aalst, Geraardsbergen, Haaltert, Lede, Sint-Lievens-Houtem ingeschreven. Wat opvalt is dat Ninove met schepen voor Lokale Economie en Markten Alain Triest (Open Vld) vergeten is in te tekenen op deze Provinciale actie. Al is de kans groot dat de marktkramers de actie toch gewoon doortrekken naar alle markten die ze aandoen.

Een groot succes in tijden van corona en een duidelijk signaal om de openbare markten terug onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. “Met deze actie willen we de marktkramers en de beleving rond het wekelijkse marktgebeuren in de kijker zetten. Jong en oud moeten deze economische ontmoetingsplaats (her)ontdekken,” zegt Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand Oost-Vlaanderen.

Aan de ‘Week van de Markt’ is een spaaractie verbonden waarbij de marktbezoekers stempels verzamelen door aankopen te doen op de markt. Wie een volle spaarkaart deponeert in de wedstrijdurne maakt kans op een mooie prijs. De week volgend op de ‘Week van de Markt’ zullen de winnaars worden bekendgemaakt tijdens de lokale marktdag. De prijzenpot wordt door de gemeente zelf samengesteld. De inhoud ervan kan men raadplegen op de gemeentelijke en provinciale website.

Daarnaast zullen er aan de marktkramen van sommige deelnemende gemeenten wobblers worden bevestigd met daarop de hashtag #doelokaal. Marktbezoekers kunnen ook prijzen winnen door een foto te nemen bij deze wobblers, in te checken op de marktlocatie via Facebook of Instagram en de foto te delen met de hashtag #doelokaal.

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen hebben voor de spaarkaart- en wobbleractie een mooie prijzenpot samengesteld. Iedereen die een volle spaarkaart deponeert of meedoet met de wobblerarctie maakt kans op volgende prijzen: 3 x weekendje weg in Oost-Vlaanderen ter waarde van 250 euro, 2 x waardebon ter waarde van 100 euro voor een etentje bij een ambassadeur Lekker Oost-Vlaams, 4 x pakket met Oost-Vlaamse streekproducten ter waarde van 50 euro.
De marktkramers hopen met dit eerste gezamenlijk initiatief een positief beeld te creëren van de wekelijkse markten. Ze willen consumenten overtuigen om aankopen te doen op de markt en zo een toekomst te verzekeren voor de sector. De Provincie wil met de ‘Week van de Markt’ het lokaal shoppen onder de aandacht brengen en een nauwere samenwerking realiseren tussen marktkramers, detailhandelaars en horeca-uitbaters.

Alle informatie over de ‘Week van de Markt’ in jouw gemeente is te raadplegen via www.doelokaal.be/markten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *