Nieuwe tunnel R41 aan Siesegemlaan wordt ingelopen…

Tunnel Ring Aalst R41 luchtfoto Persregio DenderMorgen is het de big day, de grote dag voor menig Aalstenaars, dan zal de nieuwe tunnel aan de Siesegemlaan – Boudewijnlaan, waar meer dan vier jaar aan gewerkt is officieel geopend worden. Het is niet de bedoeling dat Jan en Alleman er met zijn auto door kan rijden, daarvoor is het nog enkele dagen wachten. Wat wel tot de mogelijkheden behoort is het op een loopje zetten tijdens een Tunnelloop die door de stad Aalst, i.s.m. Maspoe vzw en het Agentschap Wegen en Verkeer ingericht wordt. De tunnel kent ook een prijskaartje van 40 miljoen euro. De werken werden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid. Het agentschap financiert het grootste deel van de werken. Ook de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen betalen mee in dit project. Aannemers waren THV ASWEBO – FRANKI Construct.

Morgen resp. zondag 16 september 2018, kan u aan tal van activiteiten deelnemen. Zo kunnen de kids zich vanaf 10.00 uur uitleven op springkastelen, ballonplooien met Clown Cobe en zich laten omtoveren in leeuw, prinses of wat ze maar wensen door de kindergrimeur. – Om 12.00 uur treedt de knotsgekke Knetter Kidsband op. – Om 14.00 uur start de Tunnelloop door Aalst met start en finish in de tunnels. Het parcours van 7 km kan je uitlopen of wandelen. Inwoners van Aalst lopen gratis mee. – Om 15.00 uur zorgt coverband Commerwel voor extra sfeer met hun spetterende covers. – Je kan de hele dag door volksspelen spelen en je honger en dorst stillen aan één van de 15 foodtrucks en drankenstands. – Verder ontdek je hoe men de tunnels bouwde aan de hand van foto’s, feiten en cijfers: alles wat je al wilde weten over de werken! Alle info op www.ringaalst.be

We raden je aan om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar het tunnelfeest te komen. Er is een fietsenstalling voorzien aan het kruispunt van de Boudewijnlaan (R41) met de Gentsesteenweg (N9). Toch met de wagen? Parkeren kan op de parkings van het crematorium, Garage Valckenier, Gedimat Schelfhout of op de personeelsparking van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis.

(Foto: AWV)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *