Nieuwe parkeertoren aan station in Aalst in gebruik…

Vanaf vandaag zaterdag 27 februari 2021 gaat het nieuwe parkeergebouw aan de achterkant van het station open. Ter gelegenheid van de opening parkeer je dit weekend gratis. Ook goed nieuws voor wie met de fiets naar het station komt. Er is een gloednieuwe fietsparking met 700 overdekte plaatsen, beveiligd en makkelijk te bereiken voor wie van of naar het station komt. Met de nieuwe fietsparking en het parkeergebouw wil NMBS het de reizigers comfortabeler maken om hun fiets of auto te parkeren aan het station en over te stappen op de trein. Aan de nieuwe fietsparking en het parkeergebouw is ruim anderhalf jaar gewerkt. Beide parkings maken deel uit van een groter masterplan, dat het station van Aalst uitbouwt tot een intermodaal vervoersknooppunt, waar reizigers in alle comfort kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere.

De parking zal momenteel enkel te bereiken zijn via de nieuwe onderdoorgang op het Statieplein. Wanneer het nieuwe Denderplein en de fietsbrug over de Dender gerealiseerd zullen zijn, zal de fietsparking ook vanaf de achterkant van het station toegankelijk worden. Het dak van de fietsparking zal deel uitmaken van het project Kunst op de Helling gerealiseerd in opdracht van de stad Aalst. Het wordt publiek toegankelijk en zal zo een verbinding vormen tussen de nog te bouwen fietsbrug en het Denderplein. Dankzij de nieuwe fietsparking stijgt het aantal fietsparkeerplaatsen aan het station van Aalst tot zo’n 1 600. In de huidige fietsparking, in de Majoor Charles Claserstraat aan de voorkant van het station, is plaats voor bijna 900 fietsen. De tijdelijke fietsenstalling aan de achterkant van het station, die er was tijdens de werken, verdwijnt eind februari.

Ook voor wie met de wagen naar het station komt, is er een grote verandering. Zij kunnen vanaf zaterdag 27 februari 2021 hun wagen parkeren in het nieuwe overdekte parkeergebouw. Verspreid over zes verdiepingen zijn er 900 parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeergebouw zal in afwachting van de aanleg van de Nieuwe Tragelweg in opdracht van de stad Aalst te bereiken zijn via een tijdelijke doorsteek op de Tragel, ter hoogte van de voormalige site van BPost. Bij de opening van het parkeergebouw zullen de reizigers via een tijdelijke toegang op perron 7 van en naar het parkeergebouw kunnen wandelen. Deze tijdelijke toegang bevindt zich op de tweede verdieping van het parkeergebouw. Na aanleg van de Denderboulevard zullen de reizigers de parking kunnen betreden via de hoofdingang op het gelijkvloers.

Wie nog een abonnement heeft voor de huidige pendelparking kan dat ook gebruiken voor het nieuwe parkeergebouw. Reizigers die een nieuw parkingabonnement nodig hebben kunnen daarvoor terecht aan het loket. Treinreizigers met een jaarabonnement voor de parking betalen per werkdag minder dan 2 euro om hun wagen te parkeren in het nieuwe parkeergebouw. Om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe parkeergebouw zal deze op zaterdag 27 en zondag 28 februari 2021 gratis toegankelijk zijn.

(Foto: Aalst Ontkoopt)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *