Nieuwe fase van werken in Baardegem gaan van start…

Op dinsdag 21 mei 2019 start een nieuwe fase van de werken in Baardegem. Op het kruispunt van de Elderbergstraat (N411) met Rampelberg en in het deel Elderbergstraat, tussen Rampelberg en de Europastraat, wordt de riolering en wegenis vernieuwd. Het kruispunt met Rampelberg zal hierdoor gedurende 5 weken afgesloten zijn. In januari 2019 startte de stad Aalst, in samenwerking met AWV, met wegenis– en rioleringswerken in Baardegem. De bestaande riolering en verharding wordt opgebroken. In plaats daarvan komt er een gescheiden rioleringsstelsel en wordt een nieuwe verharding aangelegd, deels beton en deels in asfalt.

Op dinsdag 21 mei 2019 zal de eerste fase van deze werken, in het deel N411 tussen Seepscherf en de grens met Opwijk, zo goed als afgewerkt zijn. Vanaf dan is er opnieuw lokaal verkeer mogelijk via de steenweg tussen het kruispunt Europastraat en het kruispunt Plezanten Hof (Opwijk). Aansluitend starten de werken tussen Rampelberg en Europastraat. Het kruispunt aan de Rampelberg zal hierdoor afgesloten zijn voor verkeer tot 21 juni 2019. Het kruispunt aan de Europastraat blijft open. Voor lokaal verkeer wordt een omleiding voorzien via de Klaarhaagstraat, Kokerijstraat, Faluintjesstraat en Europastraat. De omleiding voor doorgaand verkeer wordt behouden.

Vanaf 21 juni, na het openstellen van het kruispunt Rampelberg, wordt gestart met de rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt met de Europastraat. Vanaf dat ogenblik wordt voor lokaal verkeer een omleiding ingesteld via Rampelberg, Mechelseweg, Margrietstraat (tot Seepscherf) en Seepscherf voor verkeer komende van Aalst en via Seepscherf, Jan Frans Vonckstraat en Rampelberg voor verkeer komende van Opwijk. Tijdens deze omleiding zal éénrichtingsverkeer worden ingesteld in de Mechelseweg en de Margrietstraat. Het einde van de werken in Baardegem-Dorp is voorzien in april 2020.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *