Nieuw sportcomplex langs de Gentse Steenweg in Erpe…

Het gemeentebestuur van Erpe-Mere heeft een vergunning afgeleverd voor de bouw van een sportcomplex gelegen op de voormalige voetbalsite aan de Gentse Steenweg in de deelgemeente Erpe. De laatste jaren werd het terrein gebruikt door FC Mere als oefenterrein. Op de site komen 10 padel- , 4 petanque- en 2 beachvolleybalterreinen. Er zijn 72 parkeerplaatsen voor auto’s en 45 plaatsen voor fietsen. 5 padelterreinen zullen worden overdekt, wat uniek is in de streek. Schepen van Sport, Tom Van Keymolen (CD&V), is verheugd met het privé-initiatief: “De gemeente Erpe-Mere had deze terreinen decennialang in huur. Door de fusie van FC Mere met KRC Bambrugge (EM United), was deze infrastructuur overbodig geworden. Er kon een voordelige regeling worden getroffen met de voormalige eigenaar, zodat de gemeente zonder kosten het terrein kon verlaten. Dank zijn deze privé-investeerder kan aan sportief Erpe-Mere nieuwe sportinfrastructuur worden aangeboden, voor sporten die razend populair zijn. Dit is een win-win situatie.”

Er waren wel een aantal bezwaren tegen de aanvraag van bewoners uit de Kleine Steenweg in Erpe. De bezwaren handelden over mogelijke overlast. De aanvrager, die onder andere een gunstige geluidsstudie kon voorleggen, liet een aantal aanpassingen doorvoeren aan zijn ontwerp, om de hinder die padelinfrastructuur kan meebrengen, te beperken.

De Schepen van Ruimtelijke Ordening, Reinold De Vuyst (N-VA), laat weten dat het vergunningsproces vrij lang heeft aangesleept, omdat de aanvrager verplicht is geweest om zijn project aan te passen aan de wensen van een aantal adviesinstanties en aan de wensen van het bestuur: “De inrichting is gelegen in een zone voor recreatie. Het is bijgevolg de geschikte locatie voor deze activiteit. Het bestuur wou evenwel zeker zijn dat de hinder beperkt zou blijven. Door de afstand ten aanzien van de dichtste bebouwing, die meer dan 100 meter bedraagt, alsook door de inplanting van een groenbuffer van 5 meter, werd tegemoet gekomen aan de bezwaren . De inrichting is dusdanig ingeplant, dat het voor de woningen rondom het project, de minst mogelijke hinder zal geven. ”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *