Net geen top 10 plaats voor Garçons Débilles in TOP 053…

De afgelopen weken ging Cultuurcentrum De Werf via online voting samen met de Aalstenaar op zoek naar het allerbeste nummer uit meer dan 50 jaar Aalsterse popmuziek. Er zat net geen plaats binnen de eerste 10 in voor Garçons Débilles. De Aalsterse hiphoppers Beir de rapper en De Joeret, in het normale leven Bart Ravyts en Emanuel Jouret, eindigden op een 11de plaats met Pedofiele Paster. Maar liefst 2.500 unieke inzendingen hebben de allereerste Top 053-ranglijst samengesteld. In een tweestrijd met Jan De Wilde kwam de wereldhit ‘Pump up The Jam’ van Technotronic uiteindelijk als ultieme winnaar uit de bus.

De Top 053 zorgde voor een muzikale aftrap van jewelste voor het digitaal alternatief van De Werf in deze bevreemdende Coronatijd. Het repertoire was volledig Aalsters gekleurd en bood een bonte variatie aan van stijlen en genres. Iedereen kreeg de kans om met een persoonlijke Top 3 zijn of haar favorieten te kiezen uit een vooraf samengestelde lijst van maar liefst 165 Aalsterse popnummers. Onnodig om te melden dat de plaatsen in de lijst dus bijzonder duur waren. 2.500 inzendingen of 7.500 voorkeursstemmen later was de allereerste Top 053 een feit. William Souffreau kreeg de eer om met ‘My Town’, een ode aan zijn geboortestad Aalst, te openen. Vanaf de eerste noot keken en luisterden gemiddeld 300 mensen online mee. ‘Het hoeft geen betoog meer dat de honger en goesting naar cultuur hoog is, we blijven hier ook de volgende weken met De Werf DIGITAAL volop op inzetten’ aldus schepen Jean-Jacques De Gucht.

Tussen al het jonge en oudere muzikale geweld werd ook ruimte gelaten voor een aantal korte interviews die enkele hele leuke weetjes naar boven brachten. De laatste en enige Belgische Dj die ooit in ‘The Royal Albert Hall’ draaide? Jawel, Aalstenaar Kris van den Hooff alias ‘Kris Kastaar’ in het gezegende jaar 1987. Nota bene scratchend met behulp van… een kettingzaag. De anekdotes stapelden zich op weg naar de ultieme Top 3 zo gaandeweg op. ‘Over het Aalsterse muzikale patrimonium zijn we duidelijk nog niet uitgepraat’ aldus directeur Arnoud Van Der Straeten.

De eerste plaats ging uiteindelijk naar wereldhit ‘Pump Up the Jam’ van Technotronic, op de voet gevolgd door de ‘Eerste Sneeuw’ van Jan De Wilde. Het brons ging naar die andere Aalsterse dansformatie Natural Born Deejays met ‘A good day’. De volledige uitzending kan binnenkort herbeluisterd worden op www.top053.be. ‘Het succes van dit initiatief smaakt alvast naar meer en afgeleiden zijn dan ook al in volle voorbereiding’, aldus directeur Arnoud Van Der Straeten.

Via www.dewerfdigitaal.be kan u op de hoogte blijven van het digitale aanbod. Voor 2022 wordt het nu al uitkijken naar de tweede editie van Top 053 want die is onvermijdelijk geworden. Live vanuit De Werf uiteraard!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *