Net als vele steden en gemeenten gaat Aalst ook straatvinken…

Nadat we u eerder al lieten weten dat Geraardsbergen op verschillende plaatsen in zijn stad mensen toevertrouwd om het voorbijrijdend verkeer te tellen, springt de ajuinenstad nu ook op de kar. Heel Vlaanderen gaat aan de slag om het verkeer in de straat in kaart te brengen. Op die kaart kan Aalst natuurlijk niet ontbreken! Daarom wordt de hulp van burgers, groot en klein ingeschakeld. Tel op 20 mei één uurtje het verkeer van 17.00 tot 18.00 uur en kijk of je straat de gezonde verkeersweg op gaat. Geef het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en grote voertuigen door op de website straatvinken.be. Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook met de (klein)kinderen.

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Dat gebeurt via een speciale tel-tool of een papieren telformulier. Tijdens het telmoment noteren burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren. Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. Daarnaast brengen de Straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart over de manier waarop ze hun straat beleven.

Registreer je vandaag nog via de website van straatvinken.Tel op 20 mei tussen 17.00 en 18.00 uur het aantal voetgangers, fietsers en auto’s via de app of op papier. Dit kan je op voorhand al eens oefenen. Doe mee aan de korte leefbaarheidsbevraging. Vergelijk met heel Vlaanderen. Iedereen kan mee doen! Woon je in de stad of op de buiten, overal waar mensen wonen, is er verkeer  En het verkeer zoekt zijn weg langs alle mogelijke straten. Door jaarlijks het verkeer te tellen, krijg je een zicht op hoe het verkeer verandert in jouw straat. Daarnaast kan je het ook vergelijken met straten of buurten in hel Vlaanderen.

Voel je je betrokken bij het verkeer in je straat? Tel dan zeker mee. Schepen Jean Jacques “Ik doe graag een oproep aan de Aalstenaars om hier talrijk aan deel te nemen,” zegt schepen Jean Jacques De Gucht. “De resultaten van straatvinken in onze stad zal zeker kunnen bijdragen aan de analyse van de huidige verkeerssituatie om dan later te toetsen aan de effecten van het nieuwe circulatieplan. Het resultaat zal ook een welkome aanvulling zijn op onze telramenactie,” voegt hij er nog aan toe.

(Foto: Straatvinken)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *