Neos Ninove start najaar met lezing door Dirk Van Varenbergh…

De conferenties van Neos Ninove lokken al vele keren een vrijwel volle zaal deelnemers of toehoorders. En ze gaan het al enige jaren ook, wat de sprekers betreft, regelmatig zoeken  in ons eigen Ninove en omgeving. Zo was vorig jaar ook onze stadsgenote en tevens Politierechter in Halle, Dina Van Laethem, te gast, en zij werd bereid gevonden om ons te laten kennis maken met de gerechtelijke wereld en haar ervaringen hierin. Dit jaar blijven we weer in deze gerechtelijke sfeer en vroegen voormalig wetsdokter en Professor Dirk Van Varenbergh, Ninovieter in hart en nieren, om ons als lekenpubliek te komen boeien met zijn gedegen kennis, ervaringen en anekdotes uit die voor ons ongetwijfeld onbekende wereld. Aan de hand van lichtbeelden krijgen we inzage in enkele ‘cold cases’, moorden die maar niet opgelost raakten tot… Iedereen heeft recht op identificatie, gekend zijn, ook nà het overlijden.

Begin er maar aan als er slechts soms maar een lidmaat overblijft. Gedegen kennis van Prof. Van Varenbergh wordt dus afgewisseld met pittige anekdotes. Ook al valt er normalerwijze weinig te lachen bij dit thema, toch wil Dirk er in slagen om onze bewondering of verwondering aan te wakkeren met spraakmakende zaken en verhalen. Een weeral niet te missen uiteenzetting èn conferentie bij Neos Ninove die doorgaat op dinsdag 10 oktober eerstkomende, in de balzaal van de Liberale Kring, Dreefstraat 16, te 9400 Ninove. Er wordt gestart om 14.30 uur.

Dat het een bijzondere maar  boeiende namiddag wordt staat buiten kijf. Wie er bij wil zijn stort 7 euro (als Neos-lid) of 10 euro (als niet-Neoslid) op onze rekening van Neos Ninove BE73 4340 0160 6160. Doe dit zeker vòòr 8 oktober e.k. en wees van harte welkom.

Neos wil blijven zoeken naar boeiende sprekers of fijne entertainers en acteurs om onze conferenties te stofferen en onze senioren een namiddagje leerrijke ontspanning te bezorgen. Info : Christiane Bické (tel 047 /41 02 37 en christiane.bicke@gmail.com) en Danny Schoon (tel 0474 44 48 92 en danny.schoon@telenet.be). Iedereen is welkom.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *