NEOS krijgt opnieuw buitengewone gasten over de vloer…

NEOS Ninove nodigt u heel graag uit op hun twee volgende voorjaarsconferenties. De eerste gast is een bijzonder welbespraakt iemand, een rasverteller, sedert jaar en dag gelauwerd, geroemd en geprijsd om zijn vrijblijvend, soms ironisch, soms humoristisch of hilarisch maar nooit vervelend verteltheater: Frank Degruyter met verteltheater ‘GRIMMLACHEN’ op dinsdag 18 februari om 14.30 uur in Zaal Roosevelt te Ninove. Frank Degruyter vertelt bekende en minder bekende verhalen van de gebroeders Grimm. Omdat deze sprookjes in hun oorspronkelijke versie voor onze moderne oren een beetje braaf en saai klinken, maakt hij er zijn eigen versie van. stouter, donkerder, krasser, geheimzinniger, grappiger en bovendien in taalvarianten uit alle uithoeken van het land. Wellicht sluit de sfeer van de verhalen zo dichter aan bij de mondeling overgeleverde, vóór de Grimm Brothers ze een beetje ‘corrigeerden’. Een grimmige voorstelling voor ‘gniffelig’ luisterplezier… Grimmlachen en glimlachen dus!

De tweede gast is een kanjer van formaat, journalist bij de VRT-Nieuwsdienst en gespecialiseerd in alles wat met de Europese Unie te maken heeft en die sinds 2002 de Europese actualiteit op de voet volgt… Rob Heirbaut met ‘EUROPA in woelig water’ op dinsdag 21 april om 14.30 uur in Zaal Roosevelt te Ninove. De Europese Unie bestaat ruim 60 jaar maar maakt al jaren een moeilijke periode door. Er is de brexit, er is interne verdeeldheid, het rommelt en het hapert maar de integratie valt niet stil. Wat is de lijm die de lidstaten bij mekaar houdt ? Tegelijk is de wereld veranderd: Trump beschouwt Europa als een concurrent op handelsvlak, de invloed van China groeit. Wat is de toekomst voor onze Europese Unie? En vragen uit het publiek zijn altijd welkom…

De toegang voor de beide conferenties wordt 5 euro voor onze NEOS-leden en 8 euro voor niet-NEOS-leden. Met een gratis koffietje er boven op. Twee boeiende conferenties dus om alweer niet te missen en iedereen is welkom…! Info bij secretaris Christiane Bické op het nummer 0477 41 02 37 of voorzitter Danny Schoon op het nummer 0474 44 48 92.

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *