Nele Bauwens zet punt achter pandemie met voorstelling…

Cabaretière Nele Bauwens trekt dit najaar, vanaf 1 oktober, rond met haar derde solovoorstelling ‘Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens’. Deze monoloog werd gemaakt met Raf Walschaerts (regie, tekst) en Sam De Graeve (tekst). Dartelend ging Nele Bauwens door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen en de buren ook. Met humor en weemoed, met warmte, liefde en sprankelende spitsheid vertelt Nele over vooroordelen, hoe ze die bestudeert en wat ze ervan leert.

Het is een verhaal vol hedendaagse thema’s. De hond van de buren komt aan bod, net zoals een bedelares aan de supermarkt. Het gaat over rusthuizen en containerparken, over swingers en politici. De cabaretière toont aan dat elk verhaal twee kanten heeft en sommige vooroordelen niet altijd terecht zijn. Zo zegt Nele Bauwens zelf: “Van alles wat ik vind, is het tegenovergestelde ook een beetje waar.” Voor ‘Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens’ liet Bauwens zich begeleiden door Raf Walschaerts (regie, tekst) en Sam De Graeve (tekst). Sam De Graeve vertelt: “In deze voorstelling gaat Nele Bauwens dieper dan ooit tevoren, fileert ze zonder enige schroom en met de glimlach wie zij is en…..wie u bent.” Wat jij misschien wel durft denken, maar niet uitspreken, gooit Nele op tafel.

Wie denkt aan huilen van het lachen, aan tranen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijke inzicht in het andere, denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens.
Om het met de woorden van Raf Walschaerts te zeggen: “Zingen, dansen, vertellen alsof je leven er van af hangt, maar vooral: raken! Nele Bauwens staat. En hoe! Wervelend cabaret, recht uit het hart!”. Bauwens is dé zangeres in cabaretland. Met uitbundige liedjes, zowel zelfgeschreven werk als krachtige nummers van Frank Sinatra en Ella Fitzgerald, rijgt ze haar verhalen aan elkaar. Nele is een geboren vertelster, enig in haar soort, een vrouwelijke spits die pointe na pointe scoort. “Hilarische anekdotes en goed gevonden moppen. En wat is Nele een goeie zangeres!” dixit Urbanus. Sam De Graeve voegt hier aan toe: “Nele Bauwens zien, is zoals je eerste orgasme: het is leuk, je vergeet het nooit en je wil nog, nog, nog.”

Dat Nele Bauwens uitkijkt om weer voor een publiek te staan, is een understatement. “Als ik de kraan opendraaide en mijn bad liet lopen, dacht ik dat ik applaus hoorde. Wat ben ik ongelooflijk content om terug dat podium op te kruipen.” Het wordt naakt en kwetsbaar, vrolijk én confronterend, maar ook heel herkenbaar,” belooft Nele.

De Première gaat door op vrijdag 1 oktober 2021 in CC De Werf te Aalst, op 14 oktober in CC De Plomblom te Ninove, en op 18 december 2021 in CC De Abdij te Geraardsbergen. Voor info & tickets kan je terecht op www.nelebauwens.be.

(Foto: Francis Vanhee)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *