Natuurpunt Aalst reikt Groenen Ajoin uit aan Paul De Man…

Natuurpunt Aalst kon vrijdag jongstleden bijzonder vreugdevol nieuws brengen op de nieuwjaarsreceptie in de gebouwen van de Keizershallen te Aalst. Volgens de vereniging zijn er in 2022 mooie prestaties geleverd. Naast de vele succesvolle en goed draaiende  publieksactiviteiten die na de veel te lang durende coronabeperkingen terug op gang kwamen, opende Natuurpunt een nieuwe Trollenwandelroute in de Biezenbroeken. Men startte bij Natuurpunt Aalst ook nog een zevende natuurproject op aan de Hoezebeek. Twintig enthousiaste cursisten studeerden af als nieuwe natuurgidsen. De vele wandelingen naar aanleiding van de covid beperkingen, deden veel Aalstenaars zien dat Natuurpunt op heel veel mooie plekken toegankelijke natuur aanbiedt en dat die waardevolle natuur hun steun verdient.

De Aalstenaars blijven Natuurpunt steunen : door lid te worden samen met 1548 andere Aalsterse gezinnen (meer dan 4% van de huishoudens) of door de  637 milde giften die het mogelijk maakten om 47,5 hectare grond aan te kopen in 2022, vooral in Beneden-Dender en Kapellemeersen. Daar kan Natuurpunt de natuur terug laten floreren en aan gericht waterbeheer doen om de effecten van de klimaatverandering op te vangen.

Naar jaarlijkse gewoonte is de Groenen Ajoin 2022 uitgereikt aan een Aalstenaar die zich het voorbije jaar bijzonder heeft laten opmerken ten bate van de natuur. De jury van Natuurpunt Aalst selecteerde Paul De Man van Buitensport Trekking omwille van zijn vrijwillige en zeer deskundige hulp bij het ringen van jonge haviken in de Aalsterse bossen. Dankzij de klimvaardigheden van Paul en met de hulp van zijn vrouw en zoon, kunnen de nesten vlot bereikt worden en de jonge vogels snel geringd vooraleer ze veilig terug op het nest te plaatsen. Paul mag voortaan aangesproken worden als “Groenen Ajoin” !

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *