Natuurpunt Aalst overhandigde fotoboek ‘Aalst Natuurlijk’…

De stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen zijn onder de indruk van het fotoboek ‘Aalst Natuurlijk’ dat Natuurpunt Aalst deze namiddag overhandigde. Op vrijdag 19 juni werd het fotoboek ‘Aalst Natuurlijk’ officieel overhandigd aan burgemeester Christoph D’Haese, schepen Katrien Beulens en gedeputeerde Riet Gillis. Door de coronacrisis werd de boeklancering met bijhorende foto-expo in het CC De Werf van eind april geannuleerd. De overhandiging gebeurde in het Aalsterse stadspark in een hooiland dat door gericht maaibeheer pronkt met zeldzame wilde orchideeën.

Natuurpunt Aalst werkte twee jaar aan het boek van 192 pagina’s, dat tot stand kwam met de steun van de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen. Met ‘Aalst Natuurlijk’ wil Natuurpunt de Aalsterse natuurgebieden beter leren kennen. Natuurpunt hoopt dat het boek de Aalstenaars zal bewuster maken van de schoonheid van de natuur in eigen stad en van het nut om ze te beschermen en verder uit te bouwen zegt auteur Daan Stemgée van Natuurpunt. “Er zijn vlakbij huis nog zo veel onbekende mooie groene hoekjes te verkennen per fiets of te voet. Een gratis beschikbare natuurrijkdom die onder de huidige coronamaatregelen extra waardering krijgt.”

“Aalst is hoofdzakelijk gekend voor zijn rijk industrieel verleden, historische figuren en volksfeest Aalst Carnaval. Niet iedereen associeert Aalst met de woorden groen, landelijk en natuur. Ik hoop dat we met dit mooie en informatieve boek hier snel verandering in kunnen brengen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese.

Schepen Katrien Beulens vindt dat Aalst terecht trots mag zijn op al haar waardevolle groengebieden, waar de natuur kan bloeien, wandelaars kunnen genieten en kinderen kunnen spelen. “In de toekomst zal de stad blijven investeren in het beschermen, beheren en verder uitbreiden van haar groenzones”.

Gedeputeerde Riet Gillis is ervan overtuigd dat een boek zoals ‘Aalst Natuurlijk’ er toe zal bijdragen dat steeds meer mensen de natuur zullen koesteren en het belang ervan naar waarde zullen schatten. “De provincie Oost-Vlaanderen wil de komende jaren opnieuw sterk inzetten op meer natuur in onze provincie, op biodiversiteit en op zorg dragen voor onze open ruimte.”

Zowel de stad als de provincie wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit mooie eerbetoon aan de natuur in en om Aalst. Het boek ‘Aalst Natuurlijk’ is te koop voor 30 euro. Bestellen en meer info via www.aalstnatuurlijk.be. De opbrengst van de verkoop zal Natuurpunt investeren in de uitbouw van de natuurgebieden in Aalst.

(Foto: JPS)

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *