Na Groen en JJ De Gucht van Open Vld pleit nu ook CD&V Aalst voor speciale commissie rond Tereos…

De omgevingsvergunning die in 2017 werd afgeleverd is correct tot stand gekomen. We leven in een rechtstaat en als een aanvraag binnen de wettelijke normen valt, moet de vergunning worden gegeven. Er staan altijd beroepsmogelijkheden open. De vergunning is echter achteraf niet vernietigd. Vier jaar geleden gaf toenmalig bevoegd schepen Iwein De Koninck – de kennis over het dossier binnen de partij is zeer hoog – in persverklaringen al duidelijk aan dat er fundamenteel over de inplanting van Tereos kan worden gepraat.  “Het is en blijft een olifant in de kamer van de Aalsterse politiek”, aldus Iwein. Op eventuele nieuwe  vragen vanwege Tereos voor een uitbreiding voor opslag van gevaarlijke stoffen kan in ieder geval niet meer worden ingegaan. De limiet is bereikt.

De vier CD&V-mandatarissen zijn voorstander dat er in de Aalsterse gemeenteraad een speciale commissie wordt opgericht die zich buigt over Tereos’ aanwezigheid in het Aalsterse stadscentrum. In alle rust en sereniteit moet het debat over de aanwezigheid van Tereos kunnen worden gevoerd en moeten de mogelijkheidsvoorwaarden en randvoorwaarden van een exit worden onderzocht. CD&V wenst geen sociale wantoestanden ten gevolge van een eventueel vertrek van Tereos; het ziet een oplossing gespreid over jaren, zodat echt niemand van de werknemers plots op straat komt te staan.

Filip Van de Winkel: “Zal de gemeenteraad het aandurven om de ‘olifant in de kamer’ bespreekbaar te maken of zal ze voor de zoveelste maal de fout begaan om het probleem Tereos uit de weg te gaan en door te schuiven naar ‘binnen 30 jaar’ (zoals in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in topdebatten toen door meerdere kopstukken werd gestipuleerd)? ‘Iedereen is het er mee eens dat een fabriek van deze omvang niet hoort in de stad, maar liever schuiven tal van verantwoordelijke politici de hete aardappel door naar de komende generaties, eerder dan er hic et nunc zelf werk van te maken. Dit is niet dapper en getuigt hoegenaamd niet van realiteitszin, noch van verstandige langetermijnvisie’, aldus Filip.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *