N-VA Ninove eist respect voor beslissing van gouverneur…

Vorig jaar werd op vraag van N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose de onderhandse toekenning van een kunstwerk in de Beversteeg/doorsteek Watté door de gouverneur van Oost-Vlaanderen vernietigd. De gouverneur gaf Karolien De Roose over de hele lijn gelijk en de gunning werd vernietigd. Via verschillende schriftelijke vragen is Karolien De Roose het megalomane project van de doorsteek Watté, dat de Ninoofse belastingbetaler ondertussen al meer dan 2 miljoen euro heeft gekost, van nabij blijven opvolgen.

“Alhoewel ik begin mei nog info kreeg in verband met terugvordering van betaalde voorschotten, werd toen met geen woord gerept over de nakende beslissing van het schepencollege om de gunning opnieuw toe te kennen aan dezelfde kunstenaar voor hetzelfde werk, maar met een aangepaste motivering,” zegt Karolien De Roose.

Volgens de motivering van het stadsbestuur zal het plaatsen van de kunstboom “bijdragen tot een oplossing voor de klimaatcrisis” en “ons nauwer tot de natuur brengen”. Volgens N-VA voorzitter Steven Vanden Berghe hebben we in Ninove nood aan meer groen in de binnenstad en het planten van echte bomen zou een veel duurzamere en goedkopere oplossing geweest zijn dan een kunstboom.

N-VA Ninove is van oordeel dat schepen Triest, die halsstarrig zijn metalen boom van 100.000 eur moet en zal geplaatst zien op zijn prestigeproject, opnieuw de wet op de overheidsopdrachten niet heeft gerespecteerd. Net als vorig jaar zal Karolien De Roose opnieuw een klacht indienen bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen om de gunning te vernietigen.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *