‘Multi’-fietskoeriersdienst start midden volgend jaar in Ninove…

De Oost-Vlaamse deputatie heeft het samenwerkingsverband van Steunpunt Welzijn vzw (promotor) en partners vzw Werkpunt Ninove, Publiburo Reclamemakers BV (Ninove) en Belgolivery BV (Lebbeke) erkend als innovatieproject. De steun komt ten goede aan het doel om in Ninove een ‘multi-fietskoerierdiensten-hub’ te creëren. Michel De Gols (voorzitter Steunpunt Welzijn) licht toe. “Met Steunpunt Welzijn zijn we al enige tijd niet enkel actief in Aalst maar ook in de ruime regio. Een van onze goed draaiende projecten is Snel & Wel, de regionale fietskoerierdienst in Aalst – Oudenaarde. Onze fietskoeriers brengen mailings rond maar ook pakketbezorging is mogelijk. Met de Corona-crisis brachten we bvb. duizenden mondmaskerpakketten aan huis in Geraardsbergen. De fietskoeriers werken bij ons via sociale tewerkstelling en worden daarin professioneel omkaderd. We merkten al even dat we ook in Ninove veel opdrachten kregen. Met deze toelage plannen we hiermee een ‘hub’ of uitvalsbasis op te richten. Hiermee kunnen we de dienstverlening én de tewerkstelling sterk doen groeien. We voelen aan met dit project echt welkom te zijn in Ninove, wat dé basis is voor een succesvolle start.”

Jordy De Dobbeleer (voorzitter Werkpunt Ninove) is blij met de provinciale ondersteuning. “Met de provinciale toelage krijgen we de kans om in het kader van de fietskoerierdienst Snel&Wel een plaatselijke hub te realiseren in Ninove. Via een doorgedreven samenwerking ook met onze private partners Publiburo Reclamemakers uit Ninove en Belgolivery uit Lebbeke willen we er een ‘multi’-fietskoeriersdienst van maken. De innovatieve ideeën die in Ninove in praktijk komen hebben ook zeker nut voor de uitrol in andere kleinere provinciale steden. Als lokale partner beogen we al decennia om in Ninove sociale tewerkstelling te creëren. Met dit project verruimen we onze sociale dienstencheque-onderneming en nemen we tegelijk onze ervaring vanuit het PWA-verleden mee.”

Joachim Adam (Publiburo Reclamemakers) erkent de duurzame motieven bij potentiële klanten. “Als drukkerij en reclamebureau weten we dat ‘duurzaamheid’ en ‘ecologische motieven’ heel belangrijk zijn voor onze klanten. Niet alleen in de manier van drukken maar ook in verspreiden van dat materiaal. We werkten al prima samen met Snel & Wel, en dat tot grote tevredenheid van onze klanten. We kijken er naar uit om de fietskoerierdienst naar Ninove te bewerkstelligen.”

Het fietskoeriersproject zal de komende maanden concrete vorm krijgen. De initiatiefnemers hopen na de zomer van 2021 te kunnen starten.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *