Minnaert en Co brengt Ierse folk in De Kassei te Lieferinge…

De kleinste Ninoofse deelgemeente heeft meer met Ierland gemeen dan je zou denken. En dus kan je vanavond vrijdag 15 maart 2019 terecht in De Kassei voor een doorleefde viering van de Ierse hoogdag bij uitstek: Saint Patrick’s Day. Secret Stills zorgt voor de traditionele Ierse muziek. In Lieferinge wonen zeer weinig Ieren, geen eigenlijk. En toch: ook hier vind je groene glooiende heuvels met koeien, hier en daar een schaap. De klaver (shamrock) groeit er welig, het barst er van muzikaal talent en ze zingen en drinken er graag. En dus zijn alle gelegenheden goed om te vieren. Saint Patrick’s Day wordt bij de Ieren gevierd op 17 maart, de patroonheilige stierf te Saul (Verenigd Koninkrijk) 461 jaar na Christus.

Dé Ierse heilige bij uitstek is de patroon van kuipers, mijnwerkers, smeden en boeren. Hij beschermt en surplus nog tegen ongedierte, veeziektes en kwaad in het algemeen. Kortom: een echte duivel doet al, als je dat van een heilige mag zeggen. Maar het is vooral de muziek, die een hoofdrol speelt. De Ierse muziek is werelderfgoed en het belangrijkste culturele exportproduct van het land. En dat brengen ze in Lieferinge gul op vrijdagavond 15 maart. Café De Kassei wordt dan even een Irish pub en je mag er Guinness op innemen dat je er heel wat liedjes kan en mag meezingen.

Daarvoor zorgen de muzikanten van ‘Secret Stills’. Het is een groep met ervaren rotten in het genre: Walter Minnaert, Kristien Devos, Geert Van Snick, Marcel Deneve en Pedro Drieghe. Als die krakken geen ommetje waard zijn, weten we het ook niet. Alweer een avond om erbij te zijn. Iedereen is welkom, al of niet in ‘gelegenheidsgroen’ gehesen. Deze Ierse avond gaat door op vrijdag 15 maart om 20.00 uur, in café De Kassei, Kasseide Lieferinge. De toegangsprijs bedraagt 5 eurookes.

 

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *