Minister Crevits ondersteunt sociale economiebedrijven waarvan ook 2 in Aalst in hun innovatieplannen…

Vlaams minister van Werk en Sociale Economie Hilde Crevits geeft de sociale economie in Oost-Vlaanderen een stevige boost door 15 bedrijven hun innovatie-plannen te ondersteunen. Er wordt in totaal voor 2,2 miljoen euro ondersteund met als doel de sociale economie ondernemingen te versterken tijdens de coronacrisis en te wapenen voor de toekomst. Zo start in Sint-Niklaas de productie van ‘circulaire Mo-Cyclette fietsen’ en bouwt maatwerkbedrijf ‘Den Azalee’ een geefplein waar herbruikbare spullen makkelijker kunnen afgeleverd worden. “Om sterker uit de coronacrisis te komen en de sociale economie beter te wapenen tegen toekomstige economische schokken, starten deze maand 15 Oost-Vlaamse maatwerkbedrijven met de uitvoering van hun ambitieuze innovatieplannen. Via de relance middelen maak ik zo 2,2 miljoen euro vrij voor de meest kwetsbare personen op de arbeidsmarkt in de provincie Oost-Vlaanderen. De innovatieprojecten in de sociale economie moeten namelijk ook de maatwerkers hun vaardigheden versterken en hun tewerkstelling verzekeren,” zegt minister van Werk en Sociale Economie Hilde Crevits.

De coronacrisis heeft ook de sociale economiesector grondig door elkaar geschud. Via de oproep ‘Strategische Transformatie en Innovatie’ konden maatwerkbedrijven een project indienen om zich te wapenen voor de toekomst. Het gaat over innovatie bedrijfsprojecten zoals het optimaliseren van bedrijfsprocessen en digitalisering, het flexibel reageren op marktveranderingen, het inzetten op onaangesproken markten en het versterken van de samenwerking met reguliere bedrijven.

De oproep kadert in het brede relance akkoord voor de arbeidsmarkt ‘Alle Hens aan Dek’. Elk maatwerkbedrijf kon tot maximum 200.000 euro steun aanvragen voor een project. In totaal werden in heel Vlaanderen 66 innovatieprojecten geselecteerd en goedgekeurd, waarvan 15 projecten deze maand in de provincie Oost-Vlaanderen starten. De meeste innovatieprojecten bevatten de digitalisering van de werkvloer, waardoor doelgroepmedewerkers ook beter ondersteund worden tijdens het werk. Twee ervan vinden we terug in Aalst. Bij MAAAT kiezen ze voor een betere digitale dienstverlening om tegelijk ook de digitale vaardigheden van hun werknemers te versterken. hiervoor kunnen zij rekenen op 143.520,00 euro overheidsgeld. De Loods in de Aalsterse deelgemeente Nieuwerkerken mag 55.856,00 euro overheidsgeld opstrijken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *